10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky/Fonet/Printscreen

Čeka ih svetla karijera

10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)

Ako se s njima bude radilo na pravi način, mogli bismo da imamo još jednu nerealnu generaciju

Objavljeno: 16:30h
Aleksa Radosavljević

Koliko god narod u Srbiji želeo da fudbal bude nacionalni sport, ogromna količina talenta u košarci, kao i broj medalja koji se u tom sportu svake godine osvaja, nameće zaključak da smo mi ipak narod kome najviše odgovara da se nadmeće između dva obruča.

Miloš Teodosić, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Vlade Divac, Peđa Stojaković - samo su neka od velikih imena koje je ova zemlja s manje od 10.000.000 stanovnika izrodila. Došlo je vreme za neke nove klince da upišu svoje mesto u istoriji ovog divnog olimpijskog sporta.

Predstavljamo vam najveće srpske košarkaške talente. Tu je i jedan koji nije nastupao za našu reprezentaciju, ali bismo voleli!

1. Marko Pecarski

Skrenuo je pažnju na sebe na prestižnom turniru u Šateruu, koji je završen u nedelju uveče. Sin legendarnog košarkaša Partizana Miroslava Pecarskog izdominirao je na tom turniru, ubacivši u finalu 28 poena uz 13 skokova za pobedu Srbije nad Francuskom.

I u drugom kolu Česima je ubacio 40 poena, dok je Italijanima u polufinalu dao 21. Izabran je za MVP turnira, a priča se da ima ogroman NBA potencijal. Igra na poziciji centra, a visok je 206. Naravno, još će da raste, pošto je rođen 2000. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.