BULUT DOBIO PRETNJU OD FIBA: Srpskom basketašu zabranjeno da ostvari svoj san i zaigra sa NBA zvezdama!
Dušan Domović Bulut dobio je pretnju od FIBA, Foto: Profimedia

Prete mu ozbiljnom kaznom

BULUT DOBIO PRETNJU OD FIBA: Srpskom basketašu zabranjeno da ostvari svoj san i zaigra sa NBA zvezdama!

Naš basketaš morao je da odustane od učešća u Big 3 ligi

Objavljeno: 09:01h

Dušan Domović Bulut je tokom Svetskog prvenstva na kome brani zlato sa Srbijom, dobio loše vesti o tome da njegov san neće biti ostvaren.

FIBA je zabranila jednom od najboljih basketaša sveta da zaigra u egzibicionoj ligi "Big 3" u kojoj učestvuju najbolji svetski basketaši i bivše NBA zvezde, a u koju je ove godine draftovan.

Bulut je na svom Instagramu obavestio sve svoje pratioce da je dobio upozorenje od Svetske košarkaške federacije da, ukoliko bude igrao u "Big 3", neće moći više da igra u FIBA takmičenjima, uključujući tu i Olimpijske igre 2020. godine na kojima će se basket 3 na 3 prvi put pojaviti kao sport.

- Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao i o čemu sam sanjao. Međutim, s obzirom da FIBA preti da će mi uvesti sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Big 3 što su mi pružili priliku da budeom deo jednog velikog takmičenja i nadam se da će se moj san jednog dana nastaviti - poručio je Bulut.

Opšte je poznato da je on najatraktivniji basketaš na svetu, jedno vreme i zvanično najbolji igrač planete i da je jedan od onih koji su ponajviše doprineli da basket 3 na 3 postane profesionalan sport i uđe u olimpijsku porodicu.

Godinama već igra za Srbiju i dobro je poznato da mu je najveći san da sa nacionalnim timom osvoji medalju i na Olimpijskim igrama.

Njegovo obaveštenje je izazvalo veliko razočaranje i brojne reakcije među igračima koji bi trebalo da učestvuju u ovogodišnjoj "Big 3" ligi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.