O REVOIR, TONI! Parker najavio kraj karijere! Nostalgični San Antonio i definitivno odlazi u istoriju!
Toni Parker, Foto: EPA/Jason Szenes

GOTOVO

O REVOIR, TONI! Parker najavio kraj karijere! Nostalgični San Antonio i definitivno odlazi u istoriju!

On je u NBA ligi proveo 18 godina

Objavljeno: 21:23h

Jedan od najboljih francuskih košarkaša i član Šarlota Toni Parker najavio kraj karijere na kraju sezone.

On je u NBA ligi proveo 18 godina. Pre dve godine je izjavio da se nada da će provesti 20 godina u San Antoniju kako bi, uz Dirka Novickog i Kobija Brajanta, bio treći košarkaš koji je proveo više od dve decenije u jednom timu.

Međutim, to se nije desilo, jer je 2018. godine potpisao ugovor sa Šarlotom kako bi iskusio nešto novo.

- Mnogo emocija je uključeno u kraj moje košarkaške karijere. Bilo je to sjajno putovanje koje nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima. Sve to što sam proživeo u NBA i sa reprezentacijom Francuske... Hvala vam na svemu. Razmišljao sam, dosta faktora je uticalo na odluku. Znam da ne mogu više da budem onaj Toni Parker i da osvojim titulu. Dakle, to je odlučilo - rekao je Parker američkim novinarima.

Prve košarkaške korake francuski igrač je napravio u Parizu, a 2001. godine je prešao u San Antonio u kome je sa Manuom Đinobilijem i Timom Dankanom činio veliku trojku tog tima. Tada je počela žetva trofeja i priznanja.

Sa timom iz Teksasa je četiri puta bio šampion NBA lige, šest puta je bio učesnik NBA Ol stara, četiri puta je bio u idealnoj petorci najjače košarkaške lige na svetu, a 2007. godine izabran je za MVP finala. Postigao je 19.473 poena i upisao 7.036 asistencija.

Sa reprezentacijom Francuske je osvoji četiri medalje na Evropskim prvenstvima (zlato, srebro i dve bronze), a 2013. godine je bio proglašen za najboljeg igrača šampionata Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.