ŽELJKO OBRADOVIĆ - INSTITUCIJA EVROPSKE KOŠARKE: Nijedan klub nije uspeo ono što je uradio slavni srpski trener!
Željko Obradović, Foto: EPA/Toms Kalnins

JEDAN JE ŽOC

ŽELJKO OBRADOVIĆ - INSTITUCIJA EVROPSKE KOŠARKE: Nijedan klub nije uspeo ono što je uradio slavni srpski trener!

Fenerbahče Obradović preuzima 2013. godine i od tada samo jednom nije uspeo da se plasira na fajnal-for Evrolige

Objavljeno:

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na fajnal - for Evrolige pobedom nad Žalgirisom.

Turski tim sa klupe predvodi legendarni Željko Obradović, a to je srpskom treneru rekordni 19. plasman na završni turnir elitnog takmičenja u karijeri. On sam ima više učešća na fajnal-foru Evrolige nego klubovi kao što su CSKA (18 puta na završnom turniru), Barselona (14) i Makabi iz Tel Aviva (12).

Prvi put je učestvovao na fajnal - foru Evrolige u sezoni 1991/92. kada je sa Partizanom osvojio titulu šampiona Evrope. Isti uspeh ponovio je i u naredne dve sezone kada je pobeđivao sa Huventudom i Real Madridom. Sa Kraljevskim klubom se plasirao među četiri najbolja i u sezoni 1995/96. kada je bio četvrti.

Godinu dana je proveo u Benetonu koji je takođe odveo na fajnal- for i osvojio bronzu. Najveći deo karijere Obradović je proveo u Panatinaikosu od 1999. do 2012. godine. Za to vreme, grčki klub je učestvovao osam puta na završnom turniru Evrolige, osvojio pet titula, a po jednom je osvajao srebro, bronzu i ostao bez medalje.

Fenerbahče Obradović preuzima 2013. godine i od tada samo jednom nije uspeo da se plasira na fajnal-for Evrolige. Učinak sa turskim klubom srpskom treneru je jedna titula, dva izgubljena finala i jedno četvrto mesto. Ostaje da se vidi rezultat Obradovićevog tima u sezoni 2018/19.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.