ZVEZDA I PARTIZAN OSTAJU BEZ EVROLIGE: Budućnost je kriminalom i korupcijom obezbedila novu titulu u ABA ligi!
KK Budućnost protiv Cedevite, Foto: Printcreen/ABA liga

STRAŠNo OTKRIĆE

ZVEZDA I PARTIZAN OSTAJU BEZ EVROLIGE: Budućnost je kriminalom i korupcijom obezbedila novu titulu u ABA ligi!

Čak je i Milo Đukanović u centru tog skandala

Objavljeno:

Aktuelni osvajači ABA lige, košarkaši Budućnosti nalaze se u centru skandala, pošto su, prema pisanju crnogorske Borbe, zakulisnim radnjama sebi ponovo obezbedili titulu na Jadranu, pre nego što su i ušli u samo finale.

Kako javlja ovaj medij, čelnici Evrolige i FIBA su već dobili dopis o tome kakav scenario možemo da očekujemo do kraja plej-ofa, bez obzira na to što ni finalisti još nisu poznati.

Navodi se da je, prema dobro obaveštenim izvorima, kriminal u Crnoj Gori usmeren na rezultate i uspehe Budućnosti i da je već sve utanačeno da Podgoričani budu novi/stari prvaci.

Đordi Bertomeu
Đordi Bertomeu foto: Stefan Jokić

U opširom saopštenju se postavlja pitanje dolaska predsednika Evrolige Đordija Bertomenua u Podgoricu u jeku takmičenja, podsetivši na prošlosezonsko finale.

- Misterioznost, bizarnost i beskrupuloznost nedavne posete, koju je obavio kontroverzni Đordi Bertomeu u KK-Budućnost-Podgorica, ogleda se u činjenici što se ona odigrala u jeku takmičenja i tokom takmičarske sezone u košarkaškoj Evroligi, gde se upravo Budućnost trenutno takmiči, i upravo ova istina posebno zgražava sportsku javnost u Crnoj Gori i regionu, jer je u sveukupnoj sportskoj javnosti Evrope dobro poznata činjenica i javno negodovanje stručne javnosti povodom prošlogodišnjih koruptivnih radnji i neregularnosti u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, kada je upravo Budućnost na krajnje špekulantski i kriminalan način, tačnije rečeno, zahvaljujući korumpiranim sudijama uspela da “osvoji”, odnosno “ukrade” titulu - stoji u delu saopštenja.

Međutim, to nije bio kraj otrovnih strelica na račun Bertomeua, koji je optužen da se naalazi u centru koruptivnih radnji.

- Na osnovu tog trijumfa u regionalnoj ABA ligi, došla je do takmičenja u Evroligi, a sve ove činjenice i dokaze otvoreno i bestidno je ignorisao Đordi Bertomeu, i svojom posetom Crnoj Gori jasno stavio do znanja celokupnoj sportskoj javnosti Balkana i Evrope da je njegova predsedničko-direktorska misija na poziciji predsednika i izvršnog direktora Evrolige, i suštinski i svrhovito, „klasična promocija aktivne i transparentne: korupcije, kriminala i organizovane mafije, koji združeno i zajednički deluju u oblasti košarkaškog sporta“, pre svega u današnjoj kontroverznoj državi Crnoj Gori - navodi se u dopisu koji je organizacija „MAS-MC LLOYD“ prosledila FIBA i Evroligi.

Milo Đukanović
Milo Đukanović foto: Printscreen / Youtube

A onda se otvoreno prešlo na Mila Đukanovića.

- O tome je čitava EU već dugi niz godina, a posebno ovih dana, zvanično informisana i već se ograđuje od takvog režima i države, i jedino se još Đordi Bertomeu ne ograđuje od korupcijske apanaže koju mu velikodušno i svesrdno doturaju sadašnji crnogorski velikaši i aktuelni crnogorski oligarsi. Zato je u ovakvoj dekadentnoj političkoj i svesportskoj situaciji u Crnoj Gori, kao i u sadašnjem sveopštem i devijantnom društveno-egzistencijalnom ambijentu i momentu, najgore to što današnji, nesavesni čelnik Evrolige, uporno protežira ovakav košarkaški klub u ovakvom društvenom ambijentu, a sve sa ciljem kako bi ga ponovo, kao i prošle godine, ugurao u takmičenje Evrolige za 2019/2010 godinu, i sve to se radi i sprema na onaj isto način kao i prošle godine, gde je upravo od strane KK Budućnost došlo do sistemske pljačke u regionalnoj ABA-ligi - piše u saopšenju.

Podsetimo, Budućnost igra u polufinalnoj seriji protiv Cedevite. Trenutno je 1:1 i majstorica se igra u Zagrebu, dok je rezulat identičan i u drugom paru koji čine Crvena zvezda i Partizan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.