Sumnjivo do koske: Budućnost promašila 5 bacanja u poslednjem minutu, Sutjeska dobila! (VIDEO)

ABA liga 25. kolo

Sumnjivo do koske: Budućnost promašila 5 bacanja u poslednjem minutu, Sutjeska dobila! (VIDEO)

Vrlo, vrlo sumnjiv trijumf Nikšićana nad najboljom ekipom ABA lige koji ih zadržava u borbi za opstanak
Objavljeno:

Mnogo će polemike biti u regionu posle pobede Sutjeske nad ekipom Budućnosti 92:91 u ABA ligi u vrlo sumnjivom meču zbog neobične završnice. Dva crnogorska tima igrali su u 25. kolu ABA lige, jedni su ubedljivo prvi na tabeli, dok su drugi pretposlednji i bio im je neophodan trijumf kako bi sačuvali šanse za opstanak u regionalnom takmičenju.

Utakmica je rešena u produžetku nakon što je Vranješ propustio priliku da u 40. minutu donese trijumf Nikšićanima, ali ono što baca sumnju na meč jeste to što su igrači iz Podgorice u poslednjem minutu promašili čak 5 slobodnih bacanja. Sutjeska je bila u zaostatku od jednog poena kada je Marić prvo promašio oba penala, a onda je Kuk pogodio samo jedno slobodno bacanje i Sutjeska je dobila priliku da izjednači, ali je posle faula nad Vranješom ponovo bio poen prednosti za Budućnost 91:90.
Na 11 sekundi do kraja je fauliran Dženkins koji propušta priliku da dovede svoj tim na +3, jer i on promašuje oba slobodna bacanja. Usledio je faul na suprotnoj strani i Spasojević sa linije penala donosi preokret. Tada Dženkins uzima loptu ulazi u reket i onda pravi grešku u dodavanju i izbacuje loptu u aut, što je bio znak da domaćini 4 sekunde pre kraja mogu da se raduju. Ipak, njima će u poslednjem kolu biti potrebna ne samo pobeda u Zadru, već i da Metalac, Krka ili Olimpija izgube.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.