HVALA VAM, KNEŽEVI: Delije, pravite feštu! Crvena zvezda je definitivno u TOP 16 Evrokupa!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

EVROKUP, 9. KOLO

HVALA VAM, KNEŽEVI: Delije, pravite feštu! Crvena zvezda je definitivno u TOP 16 Evrokupa!

Monako je pobedom protiv turske ekipe overio prvo mesto u grupi

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom nad Brešom završili svoj deo posla koji im je potreban za prolaz u TOP 16 Evrokupa.

Osim toga, da bi potvrdili plasman u sledeću rundu, kolo pre kraja grupne faze, potreban im je bio i trijumf Monaka nad Galatasarajem. Kneževi su slavili sa 76:71 i pobedom protiv turske ekipe overili prvo mesto u grupi.

Bilo je egal u prvih 20 minuta, Monako je dobio prvu četvrtinu sa 15:14, a do kraja druge su samo povećali prednost na dva poena (39:37). Francuski klub u trećem kvartalu je stekao ogromnu prednost, ostavio Galatasaraj na samo devet poena i na poslednji odmor otišao sa 17 poena viška.

Turci se nisu predavali, odličnom igrom su prišli rivalu na tri poena zaostatka na manje od minut do kraja. Ušlo se u penal završnicu, gde je na sreću po crveno-bele Monako imao više koncentracije, pa su Francuzi naneli šesti poraz ekipi Galatasaraja i tako omogućili Zvezdi prolazak u narednu rundu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Jan Hamer i Elmedin Kikanović sa po 14 poena, 13 je dao Lakom, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Derik Nidam. Kod Galatasaraja po 18 poena upisali su Vebster i Herison, 14 je dodao Hejs, dok je 10 uz 13 skokova upisao Zek Ogasti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.