ALIMPIJEVIĆ IMA NOVI KLUB: Bivši trener Zvezde posao našao u jednoj od najjačih evropskih liga!
Dušan Alimpijević je preuzeo novi klub, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Dugo je čekao

ALIMPIJEVIĆ IMA NOVI KLUB: Bivši trener Zvezde posao našao u jednoj od najjačih evropskih liga!

Mladi stručnjak imaće zadatak da uvede ekipu u plej-of

Objavljeno: 10:04h

Dugo je prošlo vremena od kada je Dušan Alimpijević otišao iz Crvene zvezde dok nije pronašao novi trenerski angažam u karijeri.

Mladi stručnjak je od ponedeljka preuzeo brigu o ruskom Avtodoru iz Saranska, a pred njim je postavljen jasan cilj - plasman u plej-of VTB lige.

Alimpijević je dobio otkaz na Malom Kalemegdanu nakon poraza od Budućnosti u finalu ABA lige i posle toga je rešio da neko vreme ne prihvata poslove već da se posveti usavršavanju.

Dušan Alimpijević je u prethodnom periodu radio na trenerskom usavršavanju
Dušan Alimpijević je u prethodnom periodu radio na trenerskom usavršavanju foto: Beta

Leto je proveo boraveći uz stručni štab Dalasa tokom Letnje NBA lige, a potom je jedno vreme bio i gost Željka Obradovića u Istanbulu i učio od najboljeg i najtrofejnijeg evropskog trenera svih vremena.

- Imali smo nekoliko kandidata, na kraju smo se odlučili za Alimpijevića. Dobili smo odlične informacije o njegovoj stručnosti, na kraju smo se našli, razgovarali i odlučili da mu ukažemo poverenje. On je mlad, harizmatičan i ima veliko iskustvo. Predvodio je Crvenu zvezdu u Evroligi. Verujem da će sa Alimpijevićem naš tim napredovati - poručio je predsednik Avtodora Vladimir Rodinov o 32-godišnjem stručnjaku.

Njemu će u radu pomagati Nebojša Vagić i Dimitri Boladaev. Avtodor je trenutno na devetoj poziciji na tabeli sa skorom od dve pobede i četiri poraza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.