Izazvali bi Amere: Idealni tim najboljih košarkaša istočne Evrope koji su igrali u NBA! (VIDEO)

Sve same legende

Izazvali bi Amere: Idealni tim najboljih košarkaša istočne Evrope koji su igrali u NBA! (VIDEO)

Igrači iz takozvanog "istočnog bloka" su bili među prvima koji su igrali značajnije uloge u svojim timovima u najjačoj ligi na svetu i ostavili su tamo ogroman trag, pa ih pamte i navijači i stručnjaci, a mi smo zato odlučili da izaberemo najbolji tim sastav
Objavljeno:

Kada se govori o istoriji košarke, kao što se polazi od SAD, tako se mora polaziti i od istočne Evrope koja je udarala temelje "magičnoj igri pod obručima". Zemlje iz "istočnog bloka" imaju veliku tradiciju ove igre, a mnogo igrača iz tih zemalja se smatra među najboljima u istoriji. Upravo su košarkaši iz tih zemalja postajali prvi Evropljani koji su dobijali značajne uloge u NBA timovima u koje su odlazili i svojim kvalitetom i partijama otvarali drugim igračima sa "starog kontinenta" vrata najjače lige na svetu.

Upravo iz svih tih razloga, ali i novih talenata koji nadolaze sa istoka, odlučili smo da pokušamo da sastavimo najbolji istočnoevropski tim od igrača koji su igrali u NBA tokom istorije. Ovo je naš izbor. Goran Dragić Kada je u pitanju pozicija organizatora igre nije prevelika konkurencija, ali je slovenački as tokom godina igranja na visokom nivou prvo za Finiks, a sada za Majami pokazao da poseduje kvalitet da se nosi sa rivalima iz SAD. Tokom prethodnih devet sezona njegov učinak je više nego odličan sa prosečno 12,2 poena po meču, 4,5 asistencija i 2,7 skokova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.