CEDEVITA NASTAVLJA DA BUDŽI TIM: Zvezdi i Partizanu će sada biti još teže, brazilski reprezentativac pojačao Sokiće! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

uopšte se ne šale

CEDEVITA NASTAVLJA DA BUDŽI TIM: Zvezdi i Partizanu će sada biti još teže, brazilski reprezentativac pojačao Sokiće! (FOTO) (VIDEO)

On je u protekloj sezoni za Mursiju postizao 11.4 poena u proseku na mečevima ACB lige, dok je u Ligi šampiona prosečno beležio 11.5 poena

Objavljeno: 16:09h

Košarkaški klub Cedevita se nimalo ne šali u ovom prelaznom roku, pa su nakon akvizicije Eldžina Kuka u samo dva dana doveli i reprezentativca Brazila Vitora Benitea.

Benite na meču protiv Venecuele
Benite na meču protiv Venecuelefoto: AP

Brazilac je rođen 20.2.1990 i igra npoziciji beka šutera (190cm), a poslednje tri godine je proveo u Španiji u ekipi Mursije.

Benite je u svetu košarke poznat kao izuzetan šuter za tri poena, pa je ovim potezom Cedevita dobila još jednog iskusnog igrača koji se izuzetno lepo uklapa u koncepciju Zagrebačkog tima.

On je u protekloj sezoni za Mursiju postizao 11.4 poena u proseku na mečevima ACB lige, dok je u Ligi šampiona prosečno beležio 11.5 poena.

Pre dolaska u Španiju nastupao je u domovini u kojoj je osvojio tri nacionalne titule, imao učešće u tri ol-star meča, a uz to je i dva puta proglašen za najboljeg šestog čoveka Brazilskog šampionata, a osvojio je i nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.