USIJANJE U TEKSASU: Hjuston u poslednjim sekundama došao na korak od finala, ali za to bi mogao da plati visoku cenu! (VIDEO)
Foto: AP

Voriorsi pred ispadanjem

USIJANJE U TEKSASU: Hjuston u poslednjim sekundama došao na korak od finala, ali za to bi mogao da plati visoku cenu! (VIDEO)

Dramatičan je bio poslednji minut meča kada su gosti propustili čak dve prilike da preokrenu i pobede

Objavljeno: 08:47h

Hjuston je na korak od velikog finala, prvo još od sezona kada su osvojili dve uzastopne titule 1994. i 1995. godine. Roketsi su slavili u 5. meču finalne serije Zapada nad Golden Stejtom 98:94 i fali im samo još jedna pobeda za ulazak u NBA finale.

Auh, kakva je to utakmica bila u Teksasu, a odluka je pala bukvalno u poslednjim sekundama. Epitet heroja je poneo Erik Gordon koji je u poslednjem napadu na meču, pri dva razlike za njegov tim, ukrao loptu i iznudio faul, te potom sa linije slobodnih bacanja overio trijumf.

Imaće zbog čega da žale gosti iz Oklenda, jer ne da su imali priliku makar za produžetak ili trijumf, nego su ih imali dve. Najpre je Kari promašio "flouter" na -1, pa je potom na drugoj strani Ariza pogodio samo jedno slobodno bacanje 10 sekundi pre kraja i onda se dogodila već opisana situacija.

Voriorsi su sada na pragu ambisa i propuštanja prvog finala još od 2014. godine.

Ipak, trijumf Hjustona je došao sa cenom, a ona bi mogla biti mnogo skupa, jer najbolji igrač tima u ovoj seriji Kris Pol se povredio pred poslednji minut i morao je odmah u svlačionicu, gde su mu rađeni pregledi, a i dalje se čeka da se vidi kakva je težina povrede desne zadnje lože.

Upravo je on bio drugi najefikasniji igrač svoje ekipe sa 20 poena, dok je 24 postigao junak pobede Erik Gordon. Harden je šutirao neverovatnih 0/11 za tri poena i meč završio sa 19 poena. Klint Kapela je imao dabl-dabl 12 poena i 14 skokova.

Među poraženima najbolji je bio Durent sa 29 poena, 23 je postigao Tompson i 22 Stef Kari. Drejmond Grin je imao isti učinak kao i Kapela iz Hjustona.

Serija se sada vraća u Oklend, gde će Roketsi imati meč loptu.

NBA plej-of:

Hjuston - Golden Stejt 98:94 (3:2)

BONUS VIDEO: Baka Luke Dončića nakon Realovog osvajanja Evrolige

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.