JOKIĆ I MILSAP RAŠČISTILI ŠTA SU IMALI MEĐU SOBOM: Sastanak u 4 oka u svlačionici posle javnih pretnji trenera!  (FOTO) (VIDEO)
Nikola Jokić i Pol Milsap, Foto: AP

Od tad Srbin i Denver razvaljuju!

JOKIĆ I MILSAP RAŠČISTILI ŠTA SU IMALI MEĐU SOBOM: Sastanak u 4 oka u svlačionici posle javnih pretnji trenera! (FOTO) (VIDEO)

Bilo je jasno da od povratka četvorostrukog Ol star igrača nešto ne štima u ekipi Nagetsa, pogotovo među njima dvojicom

Objavljeno:

Nikola Jokić ponovo blista nakon onih slabih mečeva kada je popio packu od trenera Majk Melouna posle meča protiv Dalasa koji je bio možda i njegov najgori u dosadašnjoj NBA karijeri.

Srpski as je tada igrao daleko, daleko ispod proseka, pa je zbog toga celu poslednju četvrtinu presedeo na klupi, a Meloun je i njemu, kao i ostalim igračima, poručio da ukoliko se ne bude videlo njihovo zalaganje i trud na terenu, onda neće ni igrati.

Majk Meloun
Majk Melounfoto: Printscreen/nba.com

I posle toga je srpski reprezentativac ponovo zaigrao na onom nivou na kome je bio tokom većeg dela sezone, a posebno u februaru kada je beležio tripl-dablove kao od šale.

Bilo je evidentno na ta dva njegova izuzetno slaba meča (protiv Klivlenda i Dalasa) da je na Jokića uticao povratak letošnjeg najvećeg pojačanja i ol star igrača, Pola Milsapa, koji je prethodnih meseci odsustvovao zbog povrede.

Momak iz Sombora se pred tako velikom zvezdom i igračem samoinicijativno povukao i odlučio da prepusti njemu sve ono što je on radio tokom čitave sezone, odnosno da ulogu lidera za koju se izborio svojim igrama bez nametanja, sada prepusti čoveku koji će ove sezone zaraditi 30 miliona dolara.

I to je dalo katastrofalan rezultat, kako po Denver, tako i po samog Jokića, te je isprva od strane medija i navijača bio napadnut Majk Meloun, kao trener, te da je njegova odluka da se odrekne određenih Jokićevih doprinosa u korist najveće zvezde tima.

Međutim, to nije bilo tako, što je kasnije i strateg Nagetsa objasnio, i bukvalno istakao da se Srbin samoinicijativno povukao i počeo da prepušta loptu u napadu Milsapu, da on bude taj koji je glavni i koji će sve odlučivati i kreirati, te je time u stvari skresao krila i sebi i njemu, i postigao kontraefekat.

Pol Milsap i Nikola Jokić imali su razgovor iza zatvorenih vrata
Pol Milsap i Nikola Jokić imali su razgovor iza zatvorenih vratafoto: AP

Razlog zašto je to uradio najviše se krije u njegovoj nesebičnosti, skromnosti, te i dalje nedovoljnoj svesnosti ne samo njegovih kvaliteta, već i toga da je on u stvari taj oko koga se igra tima iz Kolorada vrti, da je on lider ekipe i niko drugi.

Zato je moralo da se reaguje i nakon javnih sugestija kako brojnih košarkaških analitičara u SAD koji prate NBA, novinara, ali i onih koje je uputio Meloun, posle meča sa Dalasom dogodilo se ono na šta su svi ukazivali - Pol Milsap i Nikola Jokić su održali sastanak i imali razgovor u četiri oka, iza zatvorenih vrata.

Iskusni, četvorostruki učesnik Ol stara, dobro je znao još prošlog leta kada je dolazio, u kakvu ekipu dolazi i ko je glavni, a što je najbitnije on nije jedan od igrača koji pate od "sindroma velike i prve zvezde ekipe" pa da insistira da on mora da bude glavni u timu, nego je shvatio koja će biti njegova uloga, a to je pomoć Jokiću.

I zato je i došlo do toga da Milsap tokom tog sastanka (iako ne znamo šta je tačno rekao), uzme i kaže Nikoli "Ovo je tvoj tim. Ja sam ovde da pomažem tebi. Ali ti si glavni"!

I upravo je to bilo ono neophodno da Denver i Jokić ponovo stanu na svoje noge, pa su usledile nove briljatne partije srpskog reprezentativca (protiv Klivlenda 36 poena i 13 skokova u porazu, protiv Lejkersa 21 poen u pobedi i protiv Sakramenta novi tripl-dabl 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija u novoj pobedi).

Da se neophodni sastanak dogodio i da su Milsap i Jokić raščistili šta su imali, odnosno da je iskusni veteran predao štafetu 23-godišnjem momku iz Srbije, potvrdio je i trener u izjavi posle meča sa lejkersima kada je rekao da je tim "preležao dečije bolesti sa uklapanjem Milsapa".

Sve ovo navodi na zaključak da i Jokić i Nagetsi u nastavku sezone samo mogu da budu još bolji.

BONUS VIDEO: CECIN SIN PREBIO BUGARINA PRED OČIMA DAČIĆA I PALME: Pogledajte brutalni nokaut Veljka Ražnatovića u prvoj profesionalnoj borbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.