JOKIĆEVA SVEMIRSKA PARTIJA, TRAGEDIJA DENVERA ZBOG TVRDOGLAVOG TRENERA: Nikola bolji od LeBrona, Meloun izvodio BESNE GLISTE! (VIDEO)
Nikola Jokić je protiv Klivlenda dokazao da je veliki igrač, Foto: AP

nba liga

JOKIĆEVA SVEMIRSKA PARTIJA, TRAGEDIJA DENVERA ZBOG TVRDOGLAVOG TRENERA: Nikola bolji od LeBrona, Meloun izvodio BESNE GLISTE! (VIDEO)

Nikola je samo u 3. četvrtini postigao 18 poena

Objavljeno: 07:43h

Nikola Jokić je na kraju prvog poluvremena u jednoj odlučujućih utakmica ove sezone, protiv Klivlenda i LeBrona Džejmsa, imao 11 poena pored svog imena, a Kavsi su vodili sa 12 razlike.

A onda je Srbin uzeo stvari u svoje ruke: odigrao je najbolju četvrtinu u životu, postigao 18 poena, uhvatio 6 skokova, asistirao 3 puta, i prednost je smanjena na 2 poena (89:87).

I šta radi trener Majk Meloun, kako bi nastavio ovu seriju? Izvodi Jokića iz igre i zakucava ga na klupu do polovine poslednje četvrtine!

Naravno, ritam celog tima je srušen, Klivlend je došao do daha, i džaba 7 Nikolinih poena za poslednjih 5 minuta, kad je utakmica, a možda i šanse za plej-of, otišla niz vetar - 113:108 za Klivlend.

Razumljivo, navijači Denvera su besneli na trenera na društvenim mrežama, i to ne samo zbog večerašnje utakmice, nego i zbog nerazumne odluke da "kazni" svog najboljeg igrača na utakmici protiv Dalasa, "žrtvujući pobedu kako bi nekome podelio nekakvu lekciju" (nisu naše reči, nego navijača Nagetsa).

Jokić je, dakle, sinoć blistao protiv Kavalirsa - za 34 minuta na terenu postigao je 36 poena, uhvatio 13 skokova i podelio 6 asistencija, uz neverovatan šut 12-14 iz igre, 2-3 za trojke i 10-11 sa linije slobodnih bacanja.

Dobro mu je pomagao Geri Heris sa 18 poena, a pobedu Klivlendu je doneo LeBron Džejms sa fantastičnih 39 poena, 8 skokova i 10 asistencija.

Evo i Nikoline sjajne partije:

Bogdan Bogdanović je pružio najslabiju partiju otkad igra u NBA: za 26 minuta na terenu šutirao je 6 puta, sve je promašio, a utakmicu je završio sa 0 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Sakramento je ovu utakmicu protiv Nju Orleans Pelikansa izgubio sa 114:101, a najzaslužniji za to bio je Španac sa podgoričkim akcentom Nikola Mirotić, sa 26 poena i 10 skokova.

U redovima Sakramenta bolji od ostalih bili su Badi Hild i Zek Rendolf, sa 20, odnosno 19 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.