JOKIĆ I NAGETSI SRUŠILI KRALJA: Nastavlja se ludnica na ZAPADU! (VIDEO)
Nikola Jokić i Denver su sve bliži plej-ofu, Foto: AP

nba liga

JOKIĆ I NAGETSI SRUŠILI KRALJA: Nastavlja se ludnica na ZAPADU! (VIDEO)

Bogdan Bogdanović nije uspeo da pomogne svom drugu iz reprezentacije

Objavljeno:

Nikad završnica regularne sezone u jednoj konferenciji nije bila toliko uzbudljva kao ove godine: na Zapadu čak 8 timova ima šanse da zauzme ili 3. mesto na tabeli, ili da ispadne iz trke za plej-of - San Antonio, Denver, Nju Orleans, Portland, Los Anđeles Klipersi, Minesota, Oklahoma, a bogami i Juta.

Sinoć smo gledali novo poglavlje ove drame.

Denver Nagetsi Nikole Jokića su pobedili LeBrona Džejmsa i Klivlend usred Klivlenda, i tako napravili veoma, veoma važan korak u borbi za plej-of.

San Antonio Sparsi su izgubili od Lejkersa, kod kuće, i najavili nezamislivo: mogućnost da tim Grega Popoviča ostane bez plej-ofa prvi put od 1997. godine.

U direktnom duelu dva od 8 "žigosanih" timova, Portland je pobedio Oklahomu, i izbio na 3. mesto na tabeli.

Na kraju, Juta je pobedom nad Sakramentom Bogdana Bogdanovića potpuno "uskočila" u ovu grupu koja se bori za doigravanje, i izjednačila se sa Klipersima po broju pobeda.

Krenimo od početka: utakmica u Klivlendu bila je, što se kaže, "biti ili ne biti" za Denver, koji bi u slučaju poraza bio suočen sa prošlogodišnjim scenariom, u kojem se ispada iz trke za plej-of.

Denver je na kraju uspeo da pobedi sa 126:117, zahvaljujući dalekometnoj artiljeriji svojih bekova, pre svega Gerija Herisa, koji je postigao 32 poena i bio najefikasniji na utakmici.

Naš Nikola Jokić je odigrao ispod proseka, kaže statistika, ali sjajno, kažu oni koji poznaju košarku. Statistika je rekla 32 minuta, 9 poena, 7 skokova i 8 asistencija, uz šut 3-8 iz igre, 1-2 za trojke i 2-3 sa linije slobodnih bacanja, ali i +12 za Denver kad je Jokić bio u igri (najveći diferencijal od svih igrača).

Zaključak: Jokić povratkom Milsapa u tim Denvera jeste izgubio status "sve i svja" tima sa planine, ali podredio je svoju igru igri tima, i tim najbolje igra kad je on u igri, i pobeđuje, što je, kako je i sam Nikola rekao, na dalekom prvom mestu na listi njegovih prioriteta.

Vil Barton je za Denver ubacio 23 poena, uz 4 trojke (Denver je ubacio ukupno 19, uključujući i 3 komada u poslednjih 2 i po minuta), dok je kod Kavalirsa najbolji bio LeBron Džejms, sa tripl-dablom - 25 poena, 15 asistencija i 10 skokova (džaba mu). Džej Ar Smit je postigao 19 poena, i bio je ključni igrač u povratku Klivlenda, posle ubedljivog vođstva Denvera - na samo 2:40 pre kraja rezultat je bio 115:114 za Nagetse.

Tada je baš povratnik Pol Milsap stupio na scenu, i pogodio trojku, a Heris je "dokrajčio" Kavse sa još dva poena. I Milsap je, mora se naglasiti, potpuno podredio sebe timu: na ovom meču je postigao 11 poena, uz 6 skokova i 4 asistencije.

Za one koji su se kladili da će Denver imati težak februar, a pouzdano znamo da ih ima, informacija da je ovom pobedom skor Nagetsa od 1. 2. 2018. 9:3, i to sa pobedama nad Golden Stejtom, Oklahomom, Klivlendom i dve pobede nad San Antonijom.

Najbolji trenutak ove utakmice, međutim, nije nam priuštio niko iz Nagetsa, nego pojačanje Klivlenda iz Lejkersa, Leri Nens, koji je zakucao silovito, skoro kao ćale Nens, rekli bismo:

Za sve koji ne znaju ko je ćale Nens, evo:

A evo i partije Nikole Jokića:

Sakramento Kingsi i Bogdan Bogdanović su dali sve od sebe da zaustave "podivljalu" Jutu, ali nisu uspeli: na kraju su "džezeri" slavili sa 98:91.

Bogi je za 28 minuta šutirao 5-10, 3-4 za trojke i 2-2 sa linije bacanja, a na kraju je zabeležio 15 poena i 5 skokova.

Juta je prednost od desetak poena stekla u prvoj deonici, i ovo su držali tokom cele utakmice.

Najzaslužniji za njihovu pobedu, koja ih je potpuno ubacila u trku za mesto broj 8 za Zapadu, bio je Donovan Mičel, koji je 8 od svojih 27 poena ubacio u poslednjoj četvrtini.

Rudi Gober je ponovo bio odličan, sa 16 poena i 12 skokova, a Riki Rubio je imao 10 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Derik Fejvors ubacio 15.

DeAron Foks je za Sakramento postigao 17 poena, dok je Haićanin Skal Labisijer ubacio 12, uz 12 skokova.

Evo i Bogdanove partije:

Ostali rezultati:

Orlando-Memfis 107:100 (Vučević 19p, 6sk, 2as - Meklemor 20p, 7sk, 4as)

Majami-Detroit 105:96 (Olinik 17p, 5sk, 4as - Grifin 31p, 4sk, 6as)

Hjuston-Boston 123:100 (Harden 26p, 7sk, 10as - Moris 21p, 4sk, 1as)

San Antonio-LA Lejkers 112:116 (Gasol 19p, 10sk, 8as - Bol 18p, 7sk, 11as)

Portland-Oklahoma 108:100 (Mekolum 28p, 8sk, 6as - Vestbruk 30p, 11sk, 6as)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.