TRINKIJERI PRVI PIK ZA NOVOG SELEKTORA! Hrvati posle kraha u kvalifikacijama imaju ozbiljne planove za budućnost! (FOTO)
Andrea Trinkijeri je prvi pik za novog selektora Hrvatske, Foto: EPA

napustio bamberg

TRINKIJERI PRVI PIK ZA NOVOG SELEKTORA! Hrvati posle kraha u kvalifikacijama imaju ozbiljne planove za budućnost! (FOTO)

Sada kada su februarski mečevi završeni, uveliko se razmatra ko će ga naslediti na klupi Hrvatske

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacije Hrvatske svela je svoje šanse za odlazak na Mundobasket na minimum, koji će sledeće godine biti odigran u Kini. Posle tri poraza u nizu, konačno je prekinuta crna serija prvom pobedom nad Holanđanima u Zadru, ali i dalje imaju lošiji međusobni skor od "lala".

Ivica Skelin je dao malu nadu "kockastima" ali su njegovi dani na klupi Hrvatske odbrojani. Spekulisalo se da su hrvatskom selektoru otkaz želeli da uruče posle trećeg uzastopnog poraza, ali to nije bilo moguće učiniti, budući da pravila FIBA nalažu da se to ne može učiniti usred "prozora".

Sada kada su februarski mečevi završeni, uveliko se razmatra ko će ga naslediti na klupi Hrvatske.

foto: EPA/Timm Schamberger

Hrvatski mediji prenose da su u najužoj konkurenciji tri imena - Andrea Trinkijeri, Jasmin Repeša i Dražen Anzulović, dok je "u trci" i Velimir Perasović.

Svaki od kandidata ima jake argmente za preuzimanje nove funkcije, a čini se da bi javnost posle godina u kojima Hrvati nisu postigli mnogo, najrađe na klupi reprezentacije videli Trinkijerija.

foto: Fonet

Kako prenosi "Večernji list" Italijan je već dugo "prvi pik" Dina Rađe, predsednika Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog saveza, čak i kada je na klupi sedeo Aleksandar Petrović.

Trinkijeri je tada vodio Bamberg, a budući da je nedavno ostao bez posla, mogao bi da bude odličan izbor za Hrvate. Svakako u prilog mu ide i to što dobro govori njihov jezik i poznaje košarku sa ovih prostora, budući da mu je majka Hrvatica.

BONUS VIDEO: Zabranjeni stigli na stadion Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.