GDE ĆE JOKIĆ NA KRAJU SEZONE?! Srpski as otkrio gde bi najviše voleo da nastavi karijeru! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: AP

SKROMAN DEČKO...

GDE ĆE JOKIĆ NA KRAJU SEZONE?! Srpski as otkrio gde bi najviše voleo da nastavi karijeru! (VIDEO)

- Roditelji mi dolaze kad god mogu, mama je sad stigla, samo da nismo gladni, taj je fazon u našoj kući - kroz smeh će Nikola

Objavljeno:

Na kraju tekuće sezone Denver Nagetsi će verovatno srpskom centru ponuditi novi ugovor kako ne bi došli u situaciju da on na leto 2019. bude potpuno slobodan igrač. Očekuje se ugovor od 146 miliona dolara. - Stvarno ne razmišljam o tome. Ako ja budem pravi i nastavim da igram onako kako tim želi, mislim da neće biti problema. Moja želja jeste da ostanem u Denveru – sviđaju mi se grad, trener, uprava, navijači, klima je odlična, porodica mi se navikla ovde, tako da mi mnoge stvari odgovaraju. Lepo mi je - kaže Jokić u intervjuu za "Voice of America".

Jokić je sada glavni igrač Denvera i protivnički timovi na njega obraćaju najviše pažnje. - Ima razlike u odnosu na prve dve godine, možda baš zbog tog napretka koji sam napravio u drugoj godini, imao sam 16 poena u proseku. Valjda sada obraćaju više pažnje na mene, osećam da je drugačije, osećam da na niskom postu brže stiže udvajanje i da više pomažu sa svojih igrača. Jeste, čuvaju me malo bolje. Ali to je naša igra, imamo brze igrače koji trče na bek-dor i dobro menjaju ritam, protivnički centri izlazi da bi sprečili moj šut i dodavanja, ali mi to i hoćemo.

Ono što mu mnogo znači u karijeri je podrška porodice.

- Još kada sam igrao u Vojvodini, moj brat je živeo u Novom Sadu. Preselio se sa mnom i u Beograd, bio sa mnom kroz juniorsku ligu. Devojka je tada bila na studijama u SAD, došla je ovde pre mene, pa je sada došla na ovdašnji koledž. Drugi brat mi je živeo u SAD već deset godina, u Detroitu i Njujorku, sada je i on ovde. Roditelji mi dolaze kad god mogu, mama je sad stigla, samo da nismo gladni, taj je fazon u našoj kući - kroz smeh će Nikola, pa dodaje:

- Mislim da je to jako važno. Neću da imenujem, ali mnogi igrači se traže u drugim stvarima, traže neku možda i veštačku podršku, ali podrška porodica je jedna od najvažnijih stvari u životu. Ove sezone 23-godišnji Jokić prosečno beleži 17,2 poena, 10,6 skokova i 6 asistencija. - Nisam imao neki zacrtani cilj koja će mi statistika biti: ‘Moram da imam 20 poena ili 10 skokova‘. Samo želim da pobeđujemo, to je naš posao. Kako ćemo pobediti, stvarno nije bitno. Recimo, kada je Srbija osvojila srebro na Svetskom kupu 2014… Posle toga su svi naši igrači našli dobre angažmane. Nije bitno koliko poena daješ, nego da li pobeđuješ. Svet će uvek gledati da uzme pobednika, to je najbitnije - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO: Stanje terena u Subotici pred meč Spartak - Crvena zvezda

(Espreso.co.rs/Sportklub/VOA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.