ĐORĐEVIĆEV RAPORT PRED PUT U NEMAČKU: Marinković i Jović otpali, danas odlučuje ko još ne ide! Za jednog igrača je imao specijalnu poruku! (FOTO)
Aleksandar Saša Đorđević pred put reprezentacije Srbije u Nemačku, Foto: Espreso

Kreću po nove pobede

ĐORĐEVIĆEV RAPORT PRED PUT U NEMAČKU: Marinković i Jović otpali, danas odlučuje ko još ne ide! Za jednog igrača je imao specijalnu poruku! (FOTO)

Selektor Srbije je istakao da prvi plejmejker reprezentacije nije u stanju ni da hoda normalno usled otoka i povrede stopala

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije kreće na put u Nemačku, a potom i u Austriju, gde je očekuju mečevi nastavka kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Uoči polaska za Frankfurt, selektor Aleksandar Saša Đorđević je održao konferenciju za novinare u "Kući košarke" u Beogradu, gde je govorio o aktuelnoj situaciji u timu i očekivanjima.

Prvo se osvrnuo na novo lice Stevana Jelovca koji je prvi put pozvan u nacionalni tim, a zablistao je uoči okupljanja kada je na meču VTB lige postigao 49 poena i uhvatio 15 lopti.

Aleksandar Saša Đorđević je rekao da su otpali za ovu akciju Marinković i Jović
Aleksandar Saša Đorđević je rekao da su otpali za ovu akciju Marinković i Jovićfoto: Espreso

- Igrači su odgovorili energijom i entuzijazmom. Pojavio se novi igrač - Jelovac, u odnosu na prethodni prozor. On je kvalitetan igrač, nema vremena za komplikacije. Probaćemo što jednostavnije da uđemo u meč sa Nemačkom koja je ozbiljan protivnik. Igraćemo u Frankfurtu pred 12.000 ljudi, a očekujemo i naše navijače. To nam je najvažnija utakmica do sada - rekao je Đorđević.

Kada je rečo kadrovskoj situaciji u ekipi i povredama, odlučeno je da na put sigurno ne krene Vanja Marinković, dok na Stefana Jovića neće moći da se računa jer i dalje mu je prisutan otok.

Stefan Jović ne može ni da hoda zbog povrede
Stefan Jović ne može ni da hoda zbog povredefoto: Fonetap

- Odluku ko će putovati, donećemo danas. Ilija Đoković je imao problema sa leđima, ali se oporavio, dok je Stefan Jović definitivno otpao. Pokušao je da trenira, ali ima otok na stopalu i ne može ni da hoda normalno. Između Avramovića, Radanova i Lešića odlučićemo ko će putovati u Nemačku - rekao je Đorđević a potom razjasnio dodatno situaciju oko povrede Jovića.

- Povredio se u finalu Kupa, dočekao se loše i šepajući je izašao sa terena. U Minhen je došao na štakama. Počeo sam da se krstim, nisam mogao da verujem šta nas je snašlo. Ipak, siguran sam da će drugi maksimalno odgovoriti.

Aleksandar Saša Đorđević je objasnio i situaciju sa Lučićem i Jaramazom
Aleksandar Saša Đorđević je objasnio i situaciju sa Lučićem i Jaramazomfoto: Espreso

Ni na ovom spisku nije bilo Vladimira Lučića, iako se u međuvremenu oporavio od povrede.

- On je u procesu rehabilitacije. I dalje ne može da odradi ceo trening.

- Na nama je da novim igračima omogućimo da se osećaju kao kod kuće uz pomoć ovih iskusnijih. Na Ognjena Jaramaza itekako računamo u budućnosti i ovo mu je prilika da dođe na scenu koja je važnija u odnosu na njegovu klupsku karijeru. On ima potreban kvalitet u ovom trenutku - zaključio je Đorđević.

Srbija u petak igra protiv Nemačke od 19. 30, dok dva dana kasnije gostuje Austriji u Beču. Trenutno sa Nemcima delimo prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sa po dve pobede.

BONUS VIDEO: Boks na poslednjem treningu Partizana pred meč sa Viktorijom

(N. H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.