NIKOLA JOKIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI SRBIN IKADA: Sad ima najmanju platu u Denveru, a na leto dobija skoro 150 miliona!
Nikola Jokić postaje najplaćeniji srpski košarkaš ikada, Foto: Reuters

Ako ga žele, moraju dobro da plate

NIKOLA JOKIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI SRBIN IKADA: Sad ima najmanju platu u Denveru, a na leto dobija skoro 150 miliona!

Srpski košarkaš na leto postaje ograničeno slobodan agent, a Nagetsi neće čekati još godinu dana da mu istekne ugovor da bi ga osigurali

Objavljeno: 13:42h

Zvuči bizarno, ali je zaista tako. Nikola Jokić je prva zvezda Denvera i najbolji igrač, ali njegova primanja su daleko, daleko ispod njegovog statusa.

Srpski košarkaš je ubedljivo najslabije plaćeni igrač u ekipi Nagetsa jer je i dalje pod minimalnim "ruki" ugovorom koji mu ističe u leto 2019. godine, a prema kome zarađuje tek 1.417.382 dolara po sezoni.

Ali takva situacija neće trajati još dugo, jer će čelnici tima iz Kolorada morati dobrano da odreše kesu, možda već predstojećeg leta ukoliko žele da zadrže igrača oko koeg su planirali da grade ekipu.

Nikola Jokić trenutno igra za 'ruki
Nikola Jokić trenutno igra za "ruki" minimalac koji je manji od milion i po dolara po sezonifoto: AP

Momak iz Sombora će na leto postati ograničeno slobodan agent i Nagetsi imaju pravo najveće pravo na njega, jer u slučaju da dobije ponudu drugog kluba, ukoliko je oni budu izjednačili, on će ostati njihov igrač.

To je mnogo bolje od opcije da čekaju skroz istek ugovora u leto 2019. godine, kada će bilo koji drugi tim moći da izjednači njihovu ponudu i odvede Srbina, koji je, bez preterivanja, možda i najtraženiji igrač u NBA u ovom trenutku.

Nikola Jokić je natraženiji igrač u NBA trenutno
Nikola Jokić je natraženiji igrač u NBA trenutnofoto: Fonetap

Zato se očekuje već na leto da ga Nagetsi osiguraju maksimalnim ugovorom na pet godina čija će ukupna suma iznositi 146 miliona dolara, kako se pretpostavlja.

Ipak, pre toga će morati malo da naprave prostora u "seleri kepu", pa se očekuju trejdovi pojedinih igrača, pre svih Keneta Farida koji je ove godine potpuno pao u zapećak, a u narednoj sezoni bi trebalo da zaradi 13,7 miliona.

Nikola Jokić bi trebalo da dobije 146 miliona dolara za pet godina
Nikola Jokić bi trebalo da dobije 146 miliona dolara za pet godinafoto: AP

Za Jokića ukoliko dobije maksimalni ugovor po sezonama bi trebalo da zarađuje: 2018/2019 - 25,2 miliona, 2019/20 - 27,1 milion, 2020/21 - 29,1 milion i 2021/22 - 31,3 miliona u u poslednjoj petoj 33,3 miliona.

Time bi 23-godišnji centar postao najplaćeniji srpski košarkaš svih vremena, pošto je do sada najplaćeniji bio Predrag Stojaković koji je od Toronta bio dobijao 14,8 miliona dolara, dok je Divac u Kingsima svojevremeno uzimao 12 miliona po sezoni.

BONUS VIDEO: Alen Omić i Filip Čović pred meč Kupa Koraća, Zvezda - FMP

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.