VANZEMALJSKA UTAKMICA JOKIĆA: Oduvao Milvoki sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova! (VIDEO)
Samo je nebo granica za Nikolu Jokića, Foto: Fonetap

nba liga

VANZEMALJSKA UTAKMICA JOKIĆA: Oduvao Milvoki sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova! (VIDEO)

Jokić je tripl-dabl ostvario već u 2. četvrtini, što je najbrže u istoriji NBA

Objavljeno: 13:09h

Nikola Jokić je sinoć odigrao možda i najveću partiju u karijeri, i sa neverovatnih 30 poena, 17 asistencija i 15 poena "razbio" Milvoki Bakse, i odveo Denver korak bliže plej-ofu.

Treba napomenuti da je Jokić do tripl-dabla došao već pre kraja druge četvrtine, što je bukvalno nezapamćeno u NBA ligi.

Statistika kaže da je ovo najbrži tripl-dabl koji je neko ostvario u istoriji NBA!

Nikola je ovako poslao najbolju poruku svima koji su omogućili da trenutno jednog od 5 najboljih igrača lige nećemo gledati na ol-star utakmici.

Isto toliko impresivna je i Nikolina statistika šuta: za 34 minuta šutirao je iz igre 11-14, 3-3 za trojke i 5-5 sa linije slobodnih bacanja.

Zanimljivo je da je Jokić baš u Milvokiju zabeležio svoj prvi tripl-dabl u karijeri. Očiglednom mu prija dvorana, ili protivnici.

Inače, Denver je sinoć ubacio 24 trojke, što je timski rekord, a falila im je samo još jedna, pa da izjednače rekord lige.

- Svako od naših momaka imao je svojih 5 minuta na ovoj utakmici - rekao je posle meča Majkl Meloun, trener Denvera. - Džamal (Marej) je igrao jako u 3. četvrtini, i igrali smo preko njega. Geriju Harisu je išlo, i Nikola je isto šutirao na ovoj utakmici.

Inače, taj Nikola kojeg je pomenuo trener, zabeležio je sinoć 11. tripl-dabl u karijeri, 5. ove sezone, ali i 4. od 27. januara, dakle u poslednjih pola meseca.

- Samo sam počeo da igram dobro i da ubacujem lopte. Nisam imao dodatnu motivaciju ili bilo šta. Samo igram isto kako igram uvek. Možda sam bio malo agresivniji večeras, ali isto igram - rekao je Nikola.

Janis Adetokumbo je takođe zabeležio tripl-dabl, sa 36 poena, 11 skokova i 13 asistencija (9. u karijeri).

Za Denver su, kako je i rekao trener Meloun, odlično odigrali Geri Heris (28 poena) i Džamal Marej (26 poena).

Jedna zanimljivost vezana za ovu utakmicu: Jokić i Adetokumbo su treći u istoriji NBA koji su uspeli da na jednoj utakmici za suprotstavljene timove postignu tripl-dablove, a da pritom daju više od 30 poena. Ovo je pre njih uspelo samo Oskaru Robertsonu i Ričiju Gerinu 1961. i Džoniju Keru i Dejvu Debušeru 1965. godine.

Evo i partije Nikole Jokića:

U drugoj utakmici večeri, Minesota je pobedila Lejkerse sa 119:111, a naš Nemanja Bjelica nije imao zapaženu ulogu na ovoj utakmici.

Za 9 minuta na terenu Bjeli je šutnuo triput (2 puta za 3 poena), sve promašio, a zabeležio je 3 asistencije, 2 skoka i 1 ukradenu loptu.

Najbolji kod pobednika bio je Tadž Gibson sa 28 poena, dok je Džimi Batler ubacio 24.

Kod Lejkersa, Džulijus Rendl je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je mladi Hrvat Ivica Zubac odigrao odlično i zabeležio 19 poena i 11 skokova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.