BOJAN BOGDANOVIĆ RAZGALIO BALKAN: Da je Jugoslavija ostala zajedno, bila bi najbolja sportska nacija na svetu! (FOTO)
Foto: AP

REALAN MOMAK

BOJAN BOGDANOVIĆ RAZGALIO BALKAN: Da je Jugoslavija ostala zajedno, bila bi najbolja sportska nacija na svetu! (FOTO)

Svaka čast na ovakvim rečima...

Objavljeno:

Kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske i igrač Indijane Bojan Bogdanović pričao je američkim medijima o velikom sportskom potencijalu i talentu na Balkanu, odnosno u zemljama bivše Jugoslavije.

Hrvatska reprezentacija je u elitnom fudbalskom društvu, u vrhu je rukometa, svetski je prvak u vaterpolu, o Srbiji nema potrebe ni da pričamo, kada sve znate, a često i Crna Gora koja je jaka i u ženskom rukometu.

Marin Čilić je treći igrač na ATP listi, dok je do nedavno belim sportom vladao Novak Đoković.

foto: AP

Takođe, Slovenija je prvak Evrope u košarci i treća selekcija sveta u rukometu, a Srbija svetski i evropski vicešampion. Na drugoj strani, Vardar je klupski prvak Evrope u rukometu...

- Svi delovi bivše države jako su bogati sportskim talentom. Fudbal, košarka, tenis... Uvek smo u vrhu - rekao je Bogdanović pa nastavio:

- Da smo ostali zajedno, bili bismo najbolja sportska nacija na svetu. Đoković je bio broj jedan u tenisu, a i u Hrvatskoj imamo nekoliko igrača… Slovenija je šampion Evrope u košarci, a u finalu je pobedila Srbiju. To vam sve dokazuje - naglasio je Bojan.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Takođe, pohvalio je neverovatnog Luku Dončića kog čeka NBA budućnost...

- On je neverovatan košarkaš. Ima samo 18 godina, ali igra kao zreo igrač. Nadam se da će sledeće godine doći ovde, biti prvi pik na draftu i svima pokazati kako igra. Često upoređuju njega i Dražena Petrovića. Ali, Dražen je bio jedan od najboljih košarkaša ikad i njih dvojica su različiti igrači - zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Zdravko Čolić na promociji dokumentarnog filma "Dragan Džajić - stazama šampiona"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.