SAŠA ĐORĐEVIĆ SKRATIO SPISAK NA 16 IGRAČA: Otpali Lučić i još trojica, ali izgleda ima nade da jedan od glavnih igrača bude spreman!
Aleksandar Saša Đorđević odredio je spisak od 16 igrača za reprezentaciju Srbije, Foto: Dado Đilas

Tu je zamena Jelovac

SAŠA ĐORĐEVIĆ SKRATIO SPISAK NA 16 IGRAČA: Otpali Lučić i još trojica, ali izgleda ima nade da jedan od glavnih igrača bude spreman!

Srbiju očekuju mečevi u gostima protiv Nemačke i Austrije

Objavljeno:

Selektor Aleksandar Đorđević skratio je spisak igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Nemačke i Austrije u gostima.

Trener Srbije je odredio kojih 16 igrača će se okupiti u Beogradu na pripremama i koji će biti u konkurenciji za tim za predstojeća dva duela, a sa prvobitnog spiska su otpali i dalje roviti Vladimir Lučić, zatim Nikola Rebić, Boriša Simanić i Stefan Lazarević.

Od ranije je poznato da je zbog teške povrede kapiten Milan Mačvan završio sezonu, a umesto njega će se u timu naći i Stevan Jelovac.

Kapiten Milan Mačvan neće igrati do kraja sezone zbog teške povrede
Kapiten Milan Mačvan neće igrati do kraja sezone zbog teške povredefoto: Dado Đilas

Đorđević je ostavio na spisku prvog plejmejkera Stefana Jovića, iako je on obnovio svoju staru povredu leđa na meču sa Bambergom i trenutno se nalazi na rehabilitaciji injekcijama i određeno mu je mirovanje, jer selektor veruje da će on čak biti spreman i za duele u Kupu Nemačke.

Evo spiska od 16 igrača na koje Đorđević računa: Stefan Jović (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan NIS), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BBSK), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Đorđe Gagić (Partizan NIS), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks).

Aleksandar Saša Đorđević očekuje da ova ekipa ostvari obe pobede
Aleksandar Saša Đorđević očekuje da ova ekipa ostvari obe pobedefoto: Dado Đilas

Đorđević će u ponedeljak 19. februara u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ okupiti igrače i stručni štab. Nacionalni tim će trenirati u srpskoj prestonici do 22. februara kada je planiran put u Frankfurt, gde će dan kasnije igrati protiv Nemaca. Let za Beč je zakazan za 24. februar, gde će 25. februara naša reprezentacija odmeriti snage sa Austrijancima. Povratak u Beograd je planiran za 26. februar.

Podsetimo, na tabeli grupe G vode Nemačka i Srbija sa po 2-0, a slede Gruzija i Austrija koje su po dvaput poražene.

Tri najbolje ekipe iz svake preliminarne grupe proći će u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket, kada će biti formirane četiri grupe od po šest timova. Iz tih novoformiranih grupa, u koje će biti preneti bodovi iz uvodne faze, po tri najbolja tima steći će pravo da nastupe na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin 2019. godine Kina, od 31. avgusta do 15. septembra.

BONUS VIDEO: Pozdrav Aleksandra Đorđevića i Novaka Đokovića posle meča Srbije i Austrije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.