Jedna dobra, a jedna loša vest za Zvezdu pred derbi sa Partizanom!
Dušan Alimpijević, Foto: Beta

alimpije pred meč

Jedna dobra, a jedna loša vest za Zvezdu pred derbi sa Partizanom!


- Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je svaki derbi sa Partizanom priča za sebe i istakao da su svi u crveno-belom svesni koliko je predstojeća utakmica u ABA ligi važna. - Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. A, svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice - rekao je Alimpijević. - Medjutim, derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega toga. To je utakmica u kojoj svaki igrač igra na svom maksimumu. Derbi ima svoju draž, dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku bolji Partizan. Svaka ovakva utakmica je nova priča - dodao je trener Zvezde. Košarkaši Zvezde dočekaće sutra Partizan u utakmici 18. kola ABA lige. Zvezda je druga na tabeli regionalnog takmičenja sa 14 pobeda i tri poraza, dok je Partizan peti sa skorom 9/8. Alimpijević je naveo da je Partizan u odnosu na prvu utakmicu promenio dosta toga.

- Igraju mnogo agresivnije i promena stranaca i igračkog kadra govori da nisu odustali od svog takmičarskog cilja. Mi se posle velike utakmice i velike pobede nad Olimpijakosom ponašamo kao da ništa nije bilo. Svesni smo koliko je ova utakmica od velikog značaja i koliko je značajna za naš klub - naveo je Alimpijević. Da je derbi specifična utakmica i da nije važno ko je u kakvoj formi složio se i kapiten Zvezde Branko Lazić. - Medjutim, naš cilj se zna, ABA liga je naš prioritet pa je ova utakmica za nas izuzetno važna. Partizan je promenio puno toga od našeg prvog susreta, trenera i igrački sastav, zamenili su strance. Oni se bore za plej-of i sigurno će zbog toga biti dodatno motivisani - rekao je Lazić. On je istakao da njegova ekipa želi odigra još jednu čvrstu i dobru utakmicu, nalik onoj protiv Olimpijakosa. - Pozivam sve naše simpatizere i one koje vole Crvenu zvezdu da u ponedeljak ispune halu do poslednjeg mesta i pruže nam podršku u veoma bitnoj utakmici - rekao je je kapiten Zvezde. Utakmica se igra sutra od 21.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni osim Džejmsa Feldina koji još uvek oseća posledice povrede koju je zaradio na utakmici u Tel Avivu.

To znači da će Pero Antić biti u konkurenciji za meč.

Dobra i loša vest...

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle poraza Zvezde od Panatinaikosa

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.