Top posle vatrenog krštenja: Za ove stvari uvek moraš biti spreman!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Dado Đilas

položio test

Top posle vatrenog krštenja: Za ove stvari uvek moraš biti spreman!

- Omić nam mnogo znači i mislim da će kroz treninge koji nam nedostaju ući u sistem i imati bolji učinak. Došao je u pravi čas da zakrpi, lepo se uklopio. Ogroman je i u zaštiti reketa ima veliku ulogu.

Objavljeno:

Pomoćni trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić je u pobedi nad Olimpijakosom (89:78) u 20. kolu Evrolige zamenio isključenog Dušana Alimpijevića, a posle meča je iskatako da ga raduje zajedništvokoje je srpski evroligaš pokazao.

- Neverovatna utakmica i pobeda za nas. Znate da smo igrali bez Antića i Feldina, koji su nosioci igre. Uz to bili smo motivisani da ostvarimo pobedu protiv Olimpijakosa. Rešili smo da prekinemo njihovu dominaciju i uz energiju sa tribina i pojedinačno i kao tim damo sve od sebe. Srećan sam zbog toga i čestitam svima. rekao je asistent trenera Zvezde Dušana Alimpijevića, koji je isključen 17. minuta pre kraja.

- To je posao drugog trenera i moraš na to da budeš spreman. Bilo je više galame nego kada je on tu, ali mislim da je i on iz tunela, doprineo da se ovo desi. Olimpijakos je velika ekipa i možda je o istorijski trijumf nad ovakvim velikanom. Naravno bilo je mečeva i pobeda posle kojih smo u ABA ligi igrali slabije, ali igranje sa boljim i jačim ekipama svakako doprinosi samopouzdanju.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je zatim zamoljen da prokomentariše učinak Dilana Enisa.

- Enis je bio odličan i prvi put je pokazao šta može da nam pruži. Posebno kada se zna, da je po meni Ročesti zbog povrede odigrao nešto slabije. U tom kritičnom periodu, ja sam timu rekao da mi nećemo izgubiti. Nažalost Dule je prestrogo isključen, ali to je Evroliga i to su sudije koje ne praštaju.

Malo se pričalo i o Alenu Omiću.

- Omić nam mnogo znači i mislim da će kroz treninge koji nam nedostaju ući u sistem i imati bolji učinak. Došao je u pravi čas da zakrpi, lepo se uklopio. Ogroman je i u zaštiti reketa ima veliku ulogu.

Topić je zamoljen i da prokomentariše šanse Zvezde u Evroligi.

- Za nas nema lake utakmice. ABA liga je prioritet, ali naravno da čekamo šansu za plej-of i ne odustajemo. Idemo meč po meč i videćemo, ima još mnogo da se igra.

Kakvo je stanje sa povredama.

- Antić i Feldin ne rade sa loptom i timom, ali su u treningu. Videćemo kakvo će stanje ekipe biti do ponedeljka, kada se igra derbi sa Partizanom.

Janis Sveropulos, trener Olimpijakosa je istakao da zna razloge poraza od Zvezde.

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Igrali su mnogo bolji veći deo meča, posebno poslednju četvrtinu. Na poluvremenu sam tražio da Olimpijakos igra bolju odbranu i to se dogodilo u trećoj četvrtini kada smo dali 29 poena. Nažalost, u poslednjih 10. minuta primili smo nekoliko lakih poena, nestala je koncentracija, pa je bilo teško vratiti se. Zvezda je sada u dobrom stanju i to se vidi. Izgledaju i igraju dobro - rekao je trener Olimpijakosa.

- U poslednjem periodu igramo slabije. Ali borimo se za drugo mesto. Ovakva Evroliga je maraton u kom se morate boriti sve vreme. sa druge strane, nijednu utakmicu nismo igrali kompletni, što utiče na svežinu, povrede i sam rad -dodao je on.

BONUS VIDEO: NEMANJA MATIĆ POSTAO ZVEZDA DRUŠTVENIH MREŽA: Ibrahimović nahvalio Srbina! A evo i zašto

b

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.