ZVEZDI NIJE ZIMA NA KRILIMA FELDINA! Crveno-beli počistili Cedevitu u punom Pioniru! (FOTO) (VIDEO)
Dzejms Feldin na mecu protiv Makabija, Foto: Dado Đilas

aba liga, 16. kolo

ZVEZDI NIJE ZIMA NA KRILIMA FELDINA! Crveno-beli počistili Cedevitu u punom Pioniru! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre, za vreme i posle meča mogli da pratite uz naš "lajv blog"

Objavljeno: 22:05h

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili ekipu Cedevite - 82:66 i tako od nje preuzeli drugo mesto na tabeli i nastavili trku sa Budućnosti za čelo u finišu regularnog dela ABA lige.

Ovo je trinaesta pobede tima sa Malog Kalemegdana, dok je Cedevita zabeležila i četvrti poraz u 16. mečeva ABA lige.

Crveno-beli su od starta kontrolisali meč i već posle deset minuta imali +13, da bi na poluvreme otišli sa +25. Feldin je imao šutersko veče i od druge četvrtine krenuo da rešeta goste iz Zagreba. Ročesti i Lesor su svoj doprinos dali do kada je to trebalo, da bi Alimpijević u nastavku dao šansu igračima koji nemaju toliku minutažu i odmarao bitne košarkaše za nastavak bitke u oba takmičenja. Na odmor između treče i četvrte četvrtine prednost je bila 72:40. Gosti su odigrali bolje poslednju četvrtinu i ublažili ovaj poraz. A da su tako igrali tokom celog meča, ovo bi verovatno bio dramatičan susret.

Najefikasniji u timu Cedevite bili su Nikolsa sa 13 poena, odnosno Čeri sa 12 koševa. Dok je u Zvezdi Feldin poneo titulu najboljeg strelca - 27!

foto: Printscreen/ABA liga
foto: Printscreen/ABA liga

Cedevita u sledećem kolu dočekuje Megu, dok će Zvezda u skoplje na megdan MZT-u.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja pre, za vreme i posle meča mogli ste da pratite uz naš "lajv blog".

KRAJ MEČA - Zvezda je pobedila Cedevitu rezultatom -

Kraj treće četvrtine - 72:40 - Cedevita je pred pravom katastrofom! Očito je pun Pionir dao vetar u leđa košarkašima Zvezde koji igraju fantastično večeras. Feldin je upisao 26 poena, Ročesti 11, a Lesor 9. Žganec je za hrvatski tim postigao 10 koševa.

Poluvreme - 54:29 Crveno-beli igraju fenomenalno u Pioniru. Prednost je rasla tokom čitave druge četvrtine, Feldin je ubacio čak pet trojki - 20 poena, Ročesti 8, a Lesor 9 poena, i oni su predvodnici Zvezdine igre. Za goste Žganec i Nikols su postigli po 8 poena.

Kraj prve četvrtine - 26:13 - Crvena zvezda je sjajno odigrala prvu deonicu. Dalekometnim paljbama Feldina i Ročestija tim sa Malog Kalemegdana je napravio sada već ozbiljnu prednost. Lesor je sa 9 poena najefikasniji u domaćem timu, prate ga Feldin sa 6 i Ročesti sa 5. U timu Cedevite Nikols je ubacio 5 poena.

19:00 - Počeo je meč u Pioniru

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.