Zvezdu čeka januarski pakao, ali je Alimpijević pred put u Istanbul saopštio jednu sjajnu vest!
Dušan Alimpijević, Foto: Beta/Branislav Božić

Vratio se

Zvezdu čeka januarski pakao, ali je Alimpijević pred put u Istanbul saopštio jednu sjajnu vest!

Trener crveno-belih ne smatra da će duel sa Efesom biti sličan onom kakav je bio u Pioniru kada je Zvezda slavila

Objavljeno: 13:21h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da protiv Efesa u Istanbulu očekuje drugačiju utakmicu od one u Beogradu kada je njegov tim pobedio i da će crveno-beli u predstojećem duelu nastupiti kompletni, pošto se oporavio Ognjen Dobrić.

- Mnogo je promenjenih uloga u odnosu na prvu utakmicu. Prvo što upada u oči je da igramo ponovo u kratkom vremenskom periodu. Oni su u međuvremenu promenili trenera, ali i uloge igrača, bio je po jedan dolazak i odlazak. Zato ne mislim da će ova utakmica po bilo čemu biti slična onoj koju smo odigrali u Beogradu, igraju drugačije i sigurno da novi trener želi da promeni određene stvari u svom timu - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u četvrtak u Istanbul, gde će u petak od 18.30 igrati protiv Efesa, u 17. kolu Evrolige. Crveno-beli su u prvom delu takmičenja 8. decembra u Beogradu pobedili Efes sa 100:81.

Dušan Alimpijević daje savete Matijasu Lesoru
Dušan Alimpijević daje savete Matijasu Lesorufoto: EPA/Valda Kalnina

Alimpijević je ponovio da njegovu ekipu čeka težak raspored u januaru.

- Čeka nas zaista težak januar, Efes, pa vrlo važna utakmica u ABA ligi protiv Cedevite u nedelju, pa utorak, pa četvrtak, pa opet utakmica u ABA ligi. Izuzetno težak period je pred nama. Mi se pred tu za nas važnu utakmicu sa Cedevitom vraćamo u subotu u Beograd, a igramo već u nedelju - dodao je on.

Džejms Feldin rekao je da ekipa želi da odigra dobru utakmicu u Istanbulu.

Džejms Feldin
Džejms Feldinfoto: Dado Đilas

- Imaju novog trenera, doveli su novog igrača, prekinuli su saradnju sa nekima. To je novi tim, moramo da budemo spremni na drugačiju igru. Ova utakmica će biti potpuno drugačija od one u Beogradu, ali naš pristup treba da ostane isti kao na ostalim utakmicama Evrolige, da igramo čvrsto, u visokom ritmu. Imamo mnogo samopouzdanja, znamo šta je potrebno da bismo pobeđivali. Ovo je novi test i spremni smo - naveo je Feldin.

Posle 16 kola u Evroligi Zvezda ima sedam pobeda i devet poraza, dok je Efes na začelju sa četiri pobede i 12 poraza.

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.