Budućnost dobila regionalni derbi, Lokomotiva nastavlja da tutnji, Bajern na krilima Mačvana savladao Litvance! (FOTO)
Foto: Fonet

evrokup top 16

Budućnost dobila regionalni derbi, Lokomotiva nastavlja da tutnji, Bajern na krilima Mačvana savladao Litvance! (FOTO)

Nemanja Gordić je uspehu Budućnosti doprineo sa 18 poena, a sa po 16 Kajl Gibson i Sead Šehović, koji je imao i osam skokova.

Objavljeno: 22:22h

Odigrani su svi mečevi drugog kola TOP 16 Evrokupa. U jadranskom derbiju na evropskoj sceni slavio je lider ABA lige.

Budućnost je zabeležila prvi trijumf u TOP 16, dok je Cedeviti ovo drugi poraz.

Domaćin je bolje počeo meč i tokom druge deonice imao čak i 11 poena prednosti.

Dvocifrenu razliku Cedevita je održavala i na početku drugog poluvremena, ali onda je proradio šut timu Aleksandra Džikića, koji je od 48:40 stigao do vođstva 53:54 posle trojke Gibsona tri i po minuta pre kraja treće deonice.

I Budućnost je zatim stigla do "plus 11" tokom poslednje četvrtine. Cedevita je uspela da priđe na samo tri poena zaostatka u finišu. Domaćin je imao poslednji napad, ali je Musa pogrešio i poslao loptu u aut, pa su bodovi otišli u Podgoricu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nemanja Gordić je uspehu Budućnosti doprineo sa 18 poena, a sa po 16 Kajl Gibson i Sead Šehović, koji je imao i osam skokova.

Najefikasniji kod Cedevite bili su Džanan Musa 14 poena, Demetris Nikolos i Andrija Stipanović sa po 13.

foto: Dragan Kadić

Bajern Minhen je na svom terenu savladao Partizanovog rivala Lijetuvos Ritas sa ubedljivih 81:68. Stefan Jović je baš kao i Marko Simonović ostao bez poenterskog učinka večeras (0/3 iz igre) ali je uspeo da zabeleži četiri asistencije. Milan Mačvan je postigao 12 poena i zabeležio 11 asistencija u pobedi Bajern

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ekipa Lokomotive Kubanj iz Krasnodara savladala je na domaćem terenu Trento rezultatom 97:69 (29:16, 16:16, 26:15, 26:22) i tako nastavila pobedonosni niz u svim takmičenjima.

Tim Saše Obradovića do druge pobede u Top 16 fazi predvodio je Rajan Brokof sa 20 poena i 4 skoka, a pratili su ga Kris Beb (17 pts, 4 sk) i Fenk Elegar (14 pts, 4 sk, 3 as). Lokomotiva je tako zadržala lidersku poziciju na tabeli Grupe G sa maksimalnim učinkom.

Nakon trijumfa Uniksa i Lokomotive pobedu je upisao i treći ruski predstavnik u Top 16 fazi Evrokupa, takođe drugu u prva dva kola. Zenit je na domaćem terenu tukao italijanski FIAT Torino rezultatom 95:84 nakon preokreta u drugom poluvremenu. Marko Simonović nije imao svoje veče, za 12 minuta na parketu promašio je sva četiri šuta za tri poena, ali je zabeležio 2 skoka. Kajl Kjurik (28 pts, 6 sk, 4 as) i Sergej Karasev (22 pts, 6 as) vodili su Zenit do trijumfa.

Lokomotiva - Trento 97:69

Darušafaka - Gran Kanarija 88:70

Zenit - Torino 95:84

Bajern - Lijetuvos Ritas 81:68

Cedevita - Budućnost 75:78

Lion - Ređiana 68:64

BONUS VIDEO: Govor Vladana Milojevića na početku priprema Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.