TRIPL-DABL MAGIČNOG JOKIĆA, SJAJNO VEČE BOGDANA: Srbi imali noć za nezaborav u najjačoj ligi na svetu! (VIDEO)
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović odigrali su sjajno sinoć u NBA ligi, Foto: Fonet/Fonetap/AP

NBA liga

TRIPL-DABL MAGIČNOG JOKIĆA, SJAJNO VEČE BOGDANA: Srbi imali noć za nezaborav u najjačoj ligi na svetu! (VIDEO)

Nikola je bio najbolji igrač na terenu na utakmici sa Golden Stejtom, ali Nagetsi su je ipak izgubili

Objavljeno: 10:13h

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić su odigrali sjajne utakmice u sinoćnjem kolu NBA lige, ali njihovi timovi su izgubili od favorita u neizvesnim završnicama.

Nikola Jokić se junački borio protiv šampiona Golden Stejta, i bio je najbolji igrač na utakmici, ali to nije bilo dovoljno - Denver je izgubio sa 124:114.

Nikola je za 36 minuta zabeležio prvi tripl-dabl u ovoj sezoni - 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, uz šut 9-16, 1-1 za tri poena i 3-3 sa linije slobodnih bacanja.

Iako su odigrali najbolji meč u poslednjih mesec dana, tim koji je ostao bez 20 poena Galinarija od prošle sezone, a igra bez njegove zamene Pola Milsapa, nije mogao da računa na najveći skalp u ligi, iako su dobru podršku Nikoli davali Geri Haris sa 22 poena, i Džamal Marej i Trej Lajls sa po 21 poenom.

Stef Kari je bio glavni krivac za poraz Nagetsa, sa ubačena 32 poena, a pratili su ga Drejmond Grin sa 23 poena, 6 skokova i 10 asistencija i Klej Tompson sa 19 poena.

Uživajte sada u tripl-dablu Jokića:

Bogdan Bogdanović je protiv San Antonija (Sparsi dobili Sakramento sa 107:100) pružio jednu od najboljih partija ove sezone: za 33 minuta postigao je 16 poena, uz 5 skokova i 5 asistencija (šut iz igre 6-10, 2-2 za trojke, 2-2 sa linije slobodnih bacanja).

Sakramento je odlično počeo utakmicu, i na poluvremenu su vodili sa 56:46, pa se činilo da su nadomak iznenađenja. Najzaslužniji za dobru igru i vođstvo Kraljeva bio je upravo Bogdan, koji je u ovom poluvremenu ubacio 12 poena.

U drugom poluvremenu, međutim, druga pesma: 3. četvrtinu su Sparsi dobili sa 7 razlike, a u 4. su prvo izjednačili, pa se odvojili, i prednost od 5-8 poena držali tokom cele završnice. Bogi je u ovom periodu ubacio 4 poena, uz par lepih asistencija.

Kod Sakramenta najefikasniji je bio Vili Koli-Stajn sa 22 poena i 9 skokova, a

LaMarkus Oldridž sa 31 poenom i bivši Bogdanov saigrač Davis Bertans sa 28 bili su najbolji u pobedničkoj ekipi.

Evo i sjajne partije našeg Bogdana:

Miloš Teodosić i Blejk Grifin nisu igrali protiv Atlante, nego su se znojili u teretani, gde su radili na kondiciji (bicikl za Grifina, traka za Tea) i pripremali se za utakmicu koju će početi u sredu, a direktna posledica ovoga bio je neizvesna utakmica desetkovanih Klipersa protiv nejakih Jastrebova.

LA je na kraju nekako dobio ovo, sa 108:107, trojkom Si Džeja Vilijamsa 10 sekundi pre kraja, što se kaže "na mišiće", a najzaslužniji za to je najbolji 6. igrač ove sezone u celoj NBA Lu Vilijams, sa 34 poena, dok ga je dobro pratio DeAndre Džordan sa 25 poena i 18 skokova.

Kod Jastrebova je Prins ubacio 20 poena, a Šreder 18.

Posle dužeg vremena, Nemanja Bjelica je imao zapaženiju ulogu u timu Minesote. Srbin je u ubedljivoj pobedi Minesote protiv Klivlenda od 127:99 za 17 minuta na parketu imao 7 poena i 2 skoka, uz šut iz igre 3-6 (1-3 za trojke).

Endrju Vigins je bio "dželat" kralja LeBrona i tima iz Ohaja, pošto je za 3 četvrtine ubacio 25 poena, dok je Džimi Batler ubacio 21 (uz 9 skokova i 8 asistencija), ali i igrao opasnu odbranu na LeBronu Džejmsu i sveo ga na samo 10 poena.

Pored njih dvojice, koji su posao obavljali spolja, i Karl-Entoni Tauns (19 poena i 12 skokovai Tadž Gibson (16 poena i 13 skokova) su bili neumoljivi pod obručima, što je donelo Vukovima prednost od 56:37 u skokovima i 60:42 u poenima iz reketa.

Kralj LeBron je imao užasno veče, pošto ga je gorepomenuti Batler tako dobro čuvao da je šutirao jedva 4-8 iz igre, a posledica toga je bila da je Klivlend bio čak 41 poen u zaostatku u jednom trenutku, što im se nije desilo ove sezone.

Kod Klivlenda, koji je izgubio 6 od poslednjih 9 utakmica, najbolji je bio rezervista Džef Grin, sa 22 poena. Šuter Kajl Korver je takođe sa klupe ubacio 19 poena.

Povratnik Ajzeja Tomas ubacio je 9 poena za 19 minuta, ali je zato napravio divljački faul nad Viginsom, zbog kojeg je i izbačen iz igre.

Pogledajte:

Boban Marjanović je novi poraz Detroita, ovog puta od Nju Orleansa (112:109) presedeo na klupi, pošto se u napadu uglavnom ispodprosečni startni centar Pistonsa Andre Dramond vratio na parket posle odsustva zbog nagnječenja rebara.

Bobana trener ne pušta u igru zbog "nedovoljne brzine kretanja postrance u odbrani", ali teško da bi Bobi dopustio DeMarkusu Kazinsu da unakazi Pistonse onako kako je to sinoć uradio, postigavši 16 od svojih 20 poena u završnom periodu utakmice i skoro sam pobedivši tim iz Detroita.

- Verovao sam samo da mogu to da uradim. Neko mora to da uradi. Igrao sam loše u prvom poluvremenu, a na kraju sam pronašao ritam - rekao je Kazins, koji je preuzeo odgovornost kad se ipak najbolji igrač tima iz Nju Orleansa Entoni Dejvis povredio pri kraju 3. četvrtine (do tada je postigao 30 poena i uhvatio 10 skokova).

Rejdžon Rondo je dao 12 poena i podelio 15 asistencija za Pelikane, a Džru Holidej 14 poena, dok je Etvaun Mur ubacio 23.

Trener Detroita Van Gandi je bio besan posle utakmice:

- Izgubili smo 5 utakmica zaredom u gostima, i sve su bile utakmice gde smo užasno igrali odbranu. Svaku, Dalas, Orlando, Majami, Filadelfija i večeras. Patetično - rekao je Van Gandi, u čijem timu su najbolji bili Tobajas Heris sa 25 poena, Ejveri Bredli sa 24 i Andre Dramond sa 16 poena i 14 skokova.

Ostali rezultati NBA:

Indijana-Milvoki 109:96 (Sabonis 17p, 10sk, 3as - Midlton 19p, 5sk, 4as)

Bruklin-Toronto 113:114 (Dinvidi 31p, 5sk, 8as - DeRozan 35p, 3sk, 6as)

Čikago-Hjuston 107:116 (Portis 22p, 4sk, 2as - Pol 24p, 8sk, 9as)

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.