NAJVEĆE MOGUĆE PRIZNANJE ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE: Vlade Divac i Ranko Žeravica kandidati za Kuću slavnih u Springfildu! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić/Dado Đilas

I zaslužili su

NAJVEĆE MOGUĆE PRIZNANJE ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE: Vlade Divac i Ranko Žeravica kandidati za Kuću slavnih u Springfildu! (VIDEO)

Dve legende jugoslovenske i srpske košarke među kandidatima da dobiju najveće životno priznanje

Objavljeno: 11:23h

Novo veliko priznanje će dobiti bivša jugoslovenska, a sada srpska košarka! Američka Kuća slavnih košarke koja se nalazi u Springfildu je objavila imena kandidata za uvođenje ove godine, a među njima su dvojica Srba.

Nekadašnja NBA zvezda i trenutno funkcioner Sakramenta Vlade Divac, kao i preminuli legendarni trener Ranko Žeravica, koji je bio jedan od uspostavljača jugoslovenske škole košarke, nalaze se među njima.

Oni predvode internacionalnu listu kandiata, na kojoj je još zajedno sa njima i čuveni Dino Rađa, legenda jugoslovenske i hrvatske košarke.

S druge strane, glavni favorit među 'domaćim' igračima jeste trostruki MVP Kanađanin Stiv Neš, još jedan legendarni plejmejker Džejson Kid, jedan od najboljih šutera svih vremena Rej Alen, predvodnici šampionske generacije Detroit Pistonsa Čonsi Bilaps i Ričard Rip Hamilton, Divčev saigrač Kris Veber, kao i 'malerozni' superstar Grent Hil. Među trenerima kandidatima su Stiv Fišer i Bob Hagins, koji su radili u NCAA ligi, dok ženski deo predstavljaju Beki Hemen, koja je danas deo stručnog štaba San Antonio Sparsa, Tina Tompson i Kejti Smit.

Podsećamo da su od ljudi iz Srbije u Kući slavnih u Springfildu samo profesor Aleksandar Nikolić i Dražen Dalipagić.

BONUS VIDEO: Mihajlo Andrić posle poraza od Limoža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.