Trener Partizana dobio OGROMAN TERET od protivničkog trenera, ali i nešto što neće zaboraviti!
Foto: Beta

prelepa simbolika

Trener Partizana dobio OGROMAN TERET od protivničkog trenera, ali i nešto što neće zaboraviti!

Košarkaši MZT-a izgubili su od Partizana u Beogradu sa 112:94 u 12. kolu ABA lige

Objavljeno:

Trener košarkaša skopskog MZT-a Željko Lukajić rekao je da je protiv Partizana odlučila energija crno-belih i katastrofalna igra u odbrani njegove ekipe u prvom poluvremenu, a Nenadu Čanku poželeo je da postane još jedan u nizu uspešnih trenera beogradskog tima.

- Čestitam igračima Partizana na zasluženoj pobedi i na izvrsnoj energiji. To je obeležilo utakmicu. Možda i nama napravi dobru stvar zbog analize da znamo gde smo, možda smo bili i malo umišljeni, pa smo mislili da su svi ovi rezultati bili plod neke nesreće, ali ima nešto i do nas - rekao je Lukajić.

Čanak: Pamtiću ovaj dan do kraja života, hoću da nam igra poput ove bude standard!

- U prvom poluvremenu smo odigrali katastrofalnu odbranu. Može se reći da je Partizan bio raspoložen, ali zaslužili su sve trčanjem - rekao je Lukajić.

foto: Saša Pavlić Koky

On je naveo da je pred njegovom ekipom još puno posla i dodao da MZT ima "lošu naviku" da se oslanja samo na šut.

MZT je poslednji na tabeli regionalnog takmičenja sa samo dve pobede, ali Lukajić je rekao da će se makedonski tim boriti za opstanak do kraja.

- Kad se pogleda tabela, sve je jasno. Boli to da smo sve utakice sa ekipama koje su nam konkurenti izgubili kod kuće i sad treba vratiti brejk, a što je mnogo teško... Ima još deset kola, dok matematika postoji, treba probati. Borićemo se do kraja, čudna je liga, čudan region, čudno je sve... Naše je da se fokusiramo i da popravimo košarkaške elemente i da se vidi neki napredak - rekao je Lukajić.

Lukajić je kazao da su mu prijale ovacije navijača Partizana pre početka utakmice i dodao da "to znači da je nešto uradio".

Večeras je na klupi Partizana debitovao trener Nenad Čanak.

- Čankiju želim dugu i uspešnu karijeru, da nastavi niz uspešnih trenera sa ovog područja i iz ovog kluba. Mala simbolika - kad sam ja bio trener ovde, Čanak je ušao u prvi tim Partizana, a sad prva utakmica kao trener Partizana, pa sam ja tu. Ponavljam, želim mu svu sreću, veliki uspeh, dobru i dugu karijeru. Ima veliko opterećenje da i on bude veliki trener koji je ovaj klub napravio - rekao je Lukajić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.