Ostoja Mijailović bacio karte na sto! Evo šta će se desiti sa Partizanom ako poverioci i banke ne budu imali razumevanja! (FOTO)
Foto: Espreso

klub može da nestane

Ostoja Mijailović bacio karte na sto! Evo šta će se desiti sa Partizanom ako poverioci i banke ne budu imali razumevanja! (FOTO)

- Možemo da dođemo u situaciju da Partizan nestane zbog kamate od 21 posto

Objavljeno: 19:32h

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović naveo je na vanrednoj konferenciji za medije detalje dugovanja koja klub ima i istakao da najveći problem predstavlja ugovor sa Marfin bankom.

KRITIČNO! Ogromni, ogromni problemi! Konačno je objavljeno koliko miliona evra duguje Partizan! (VIDEO)

Rekao je i da postoji velika opasnost za sam opstanak kluba...

- Najveći problem je sa Marfin bankom. U prošlom periodu su se potpisivali jako štetni ugovori. Na BAT-u imamo dug od 200.000 evra, a osnovni dug je bio 18.000. Zbog kamata je toliko narastao. Ko god je to potpisao stvarno nije realan. Ako pre svega Marfin banka bude imala ovakav odnos, oteraće Partizan u bankrot. Ne mozemo da radimo dok smo pod blokadom. Partizan ne može da vrati 7.000.000 za mesec dana. Posle višemesečnih pregovora prošle nedelje je potpisan sporazum sa Marfin bankom prema kome je ugovoreno da do 15. juna platimo 1.000.000 evra, a da nam 5.500.000 buzde otpisano. Kamata potpisana sa Marfin bankom je 21 odsto. Moja kompanija plaća 1,97 posto. To je neodrživo. Od te banke uzeli smo nešto preko 3.000.000 evra. Od glavnice dugujemo jos 200.000 evra, a duži nas za još 1.330.000 evra. Ovo je neodrživo - rekao je Mijailović.

SMENJEN DRAGAN TODORIĆ! (FOTO)

On je dodao i da klub nije zaslužio ovakav tretman...

- Mnoge stvari zavise, na žalost, od poverilaca. Ili će imati razumevanja ili neće dobiti nista. Banci smo ove godine izmirili 156.000 evra. Po protokolu od 2010. bili smo dužni da godišnje uplaćujemo 120.000. I te su obaveze izmirivane na vreme prethodnih sedam godina. Nismo zaslužili ovakav tretman. Mi danas nismo likvidni zbog 10.000.000 dinara. Ljudi koji analiziraju dugove još moraju da rade, sa svakim moramo da razgovaramo, da vidimo očekivanja i da vidimo da li košarkaški klub Partizan u ovom pravnom licu postoji ili ne postoji. Ako ne postoji, izgubićemo tri godine, ali ćemo se vratiti bez dugova. Ako poverioci ne budu imali razumevanja možemo da dođemo situaciju da Partizan nestane zbog kamate od 21 posto. - rekao je predsednik KK Partizan.

A na pitanje novinara da li su u pregovorima sa bankom učestvovali Mlađan Dinkić i Žarko Zečević, nije odgovorio direktno.

- Žarko Zečević više voli Partizan nego mnogi. Da on ima moći, pomogao bi. On je velika legenda Partizana. Da li je pregovarao, ne znam, ali mislim da je svaki momenat iskoristio kako bi pomogao.

A potpisan je i sponzorski ugovor sa dve kompanije - "PSP Farmagrupom" i "Atom partnersom".

Postignut je dogovor oko otpisali nekih dugova sa firmom "Budget rent-a-car" kao i dolasku šest novih automobila u vozni park kluba.

Sara Obrenovic je potpisala ugovor ispred firme "PSP", dok je "Atom" predstavljao Petar Grujić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.