Ono što mu je bila najslabija, sada mu je baš jaka strana! Nikola Jokić je zvanično najbolji defanzivac NBA lige! (FOTO)
Foto: EPA/Erick S Lesser

svaka čast

Ono što mu je bila najslabija, sada mu je baš jaka strana! Nikola Jokić je zvanično najbolji defanzivac NBA lige! (FOTO)

Prijao mu individualni rad

Objavljeno: 17:17h

Za visoke igrače koji dolaze iz Evrope u NBA ligu najveći problem jeste navikavanje na bržu igru, pre svega u fazi odbrane.

ZAŠTO PLAĆAŠ ONO ŠTO VEĆ IMAŠ? Sejduba Pantić i veče u Humskoj na Football Manager način! (FOTO) (VIDEO)

Upravo taj faktor u velikoj meri utiče na njihove partije, broj minuta i poverenje koje dobijaju od trenera, odnosno saigrača.

Naš Nikola Jokić, najbolji igrač Denver Nagetsa, u neverovatnoj meri napredovao je u spomenutom segmentu – prošle sezone bio je tek na 34. mestu, dok je posle nešto više od mesec i po dana nove sezone na prvom!

foto: Fonetap

Defanzivni realni plus-minus (DPRM) računa se tako što se – na namjmanje sto ofanzivnih poseda protivnika – meri uticaj igrača na defanzivu svoje ekipe.

Transparent sa imenom i prezimenom Ratka Mladića je ipak viđen sinoć u Ligi Evrope! Ali to nisu uradile ni Delije, ni Grobari! (FOTO) (VIDEO) Nikola posle 18 mečeva ima koeficijent 2,93, drugi je Hasan Vajtsajd, centar Majami Hita, sa 2,86, dok je treći Eron Bejns sa 2,74, iz Boston Seltiksa. Slede centar FIladelfija 76ersa Džoel Embid (2,72), odnosno krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin (2,71).

BONUS VIDEO: Tavamba posle pobede nad Švajcarcima i prolaska u nokaut fazu Lige Evrope

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.