ISPLIVAO PRLJAV VEŠ! Nebojša Čović JAKO opleo po Dejanu Radonjiću: Naneo je veliku štetu Zvezdi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

OTKUD SAD OVO?!

ISPLIVAO PRLJAV VEŠ! Nebojša Čović JAKO opleo po Dejanu Radonjiću: Naneo je veliku štetu Zvezdi! (FOTO) (VIDEO)

- Pratili smo Alimpijevića poslednje tri godine, a s FMP-om je napravio veliki uspeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana - istakao je prvi čovek šampiona Srbije

Objavljeno:

Prvi čovek aktuelnog prvaka Srbije i regionalne ABA lige govorio je za "Politiku" o onome što se dogodilo 16. juna 2017. uveče, pošto je Crvena zvezda odbranila titulu u domaćem prvenstvu.

Te večeri pred novinare je izašao trener Dejan Radonjić koji je govorio o dugovanjima kluba prema igračima i stručnom štabu, a upravo je to naljutilo Nebojšu Čovića koji ga je iste večeri pozvao i zatražio objašnjenje za takav postupak.

- Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koju sam razumeo, iako sam bio ljut - rekao je Čović za Politiku.

OVO IMA SAMO U SRBIJI! Golman Borca deganžirao lopte van stadiona, fudbaleri posedali na teren i umalo pretukli sudiju! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Crvene zvezde mt:s tvrdi da je pričom o dugovanjima bivši trener naneo veliku štetu klubu, ali da to nije bio razlog zbog kojeg su se dve strane rastale.

foto: Nebojša Mandić

- Njegova izjava je nanela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju - istakao je Čović.

SRAMOTA BRAZILSKOG FUDBALA: Saigrači se potukli usred derbija! A, to nije najgore što se desilo... (VIDEO)

Naslednika Dejana Radonjića predsednik je odabrao, između ostalog, nakon sugestija koje mu je dao Svetislav Pešić.

foto: kkcrvenazvezda.rs

- Pratili smo Alimpijevića poslednje tri godine, a s FMP-om je napravio veliki uspeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokzao. Potpuno je posvećen košarci, može se reći opsednut - naglasio je Čović.

BOAĆI PIŠE ISTORIJU CRVENE ZVEZDE! Na ovo Delije čekaju skoro deceniju i po! (VIDEO)

A, na kraju je dodao:

- Potajno sam se nadao da možemo da probamo da pokušamo da se plasiramo u završnicu Evrolige, ali shvatio sam da nema mogućnosti da se napravi takav iskorak - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.