Igokea prekinula niz poraza i slomila Cibonu u Laktašima! Budućnost ubedljiva u Skoplju!  (VIDEO)
Foto: ABA liga promo

ABA LIGA, 9. KOLO

Igokea prekinula niz poraza i slomila Cibonu u Laktašima! Budućnost ubedljiva u Skoplju! (VIDEO)

Ciboni je ovo bio četvrti uzastopni poraz tako da nakon devet odigranih utakmica zauzima deseto mesto na tabeli sa skorom 3-6. Igokea preuzima šesto mesto sa skorom 4-5.

Objavljeno:

Košarkaši Igokee savladali su Cibonu u devetom kolu ABA lige, čime su prekinuli mini seriju od dva uzastopna poraza.

Tim iz Laktaša je savladao hrvatskog predstavnika sa 63:57 (15:12, 20:16, 11:10, 17:19).

BASKONIJA NABILA STOTKU PRED GOSTOVANJE ZVEZDI: Crveno-belima se ne piše dobro ako Španci ponove ovakvu partiju u Beogradu! (VIDEO)

Ekipa Dragana Bajića preuzela je vođstvo sredinom prvog kvartala i od tog momenta kontrolisala rezultat sve do sredine poslednje četvrtine kada je Cibona došla u poziciju da uhvati priključak.

Evroligu nismo odigrali dobro, ali ovo MORAMO! Alimpijević je posle nekoliko sati u Zadru bacio igrače na trening!

Najveće vođstvo Igokee u prvom poluvremenu iznosilo je 13 poena, a Cibona je počela da se vraća rezultatski u završnici treće i na startu četvrte četvrtine.

ODUŠEVILA SE! Vanja Marinković ostavio Olgu Danilović bez teksta! (FOTO)

Najbolji skakač u domaćem timu bio je Nikola Gajić koji je zabeležio 11 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju se izdvojio Luka Žorić sa 21 poenom i 3 skoka, s tim što treba imati u vidu da je iskusni centar na terenu proveo samo 23 minuta.

Ciboni je ovo bio četvrti uzastopni poraz tako da nakon devet odigranih utakmica zauzima deseto mesto na tabeli sa skorom 3-6. Igokea preuzima šesto mesto sa skorom 4-5.

foto: Beta

Pretposlednja utakmica 9. kola ABA lige odigrana je u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju gde su se sastale poslednjeplasirana i prvoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata. Budućnost je ušla u meč kao apsolutni favorit i u potpunosti opravdala taj epitet pošto je slavila rezultatom 93:71. Domaći su se nekako držali u životu tokom prva tri kvartala, na startu poslednjeg Budućnost je imala "samo" osam poena prednosti, ali je onda usledila neverovatna serija ekipe Aleksandra Džikića.

Serijom 17:0 gosti iz glavnog grada Crne Gore rešavaju sve dileme oko pitanja pobednika i potpuno zasluženo stižu do osmog trijumfa koji im garantuje ostanak na čelnoj poziciji uoči pauze u prvenstvu. Svi igrači Budućnosti uspeli su da se upišu u listu strelaca na večerašnjoj utakmici, najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 14 poena (3 sk, 3 as). Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Petar Popović (13 pts, 2 sk, 3 as), Kajl Gibson (12 pts, 3 as) i Zoran Nikolić (10 pts, 2 sk).

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.