MOĆNI JOKIĆ, DENVER UBACIO 146 POENA NJU ORLEANSU: Bogdan imao očajno veče, ČUDO Sakramenta! (VIDEO)
Foto: Fonet

nba liga

MOĆNI JOKIĆ, DENVER UBACIO 146 POENA NJU ORLEANSU: Bogdan imao očajno veče, ČUDO Sakramenta! (VIDEO)

Trojica naših igrača su sinoć izašla na teren

Objavljeno: 08:12h

Entoni Dejvis je prošle godine u susretima Denvera i Nju Orleansa pravio silne probleme Nikoli Jokiću, kako u odbrani, tako i u napadu, i došlo je vreme da mu se Srbin "osveti".

Pri tesnom rezultatu, na samom početku 3. čevtrtine, Jokić je krenuo u napad leđima okrenut košu, Dejvis ga je čuvao, i usledio je sudar glavama, iz kojeg je Jokić izašao ljut jer mu je dosuđen faul u napadu, a Dejvis je morao da ode u svlačionicu, zbog sumnje na potres mozga.

Posle toga, sve je bilo mnogo lako za Denver: dobili su utakmicu sa čak 146:114 i pojačali svoj skor ove sezone na za njih rekordnih 9-6.

Jokić je utakmicu završio sa dabl-dablom - 13 poena, 11 skokova, uz 6 asistencija, 1 blokadu i šut iz igre od 3-5 (1-2 za trojke, 6-6 sa linije slobodnih bacanja).

Evo njegove partije:

Kod Denvera je najefikasniji bio Džamal Marej sa 31 poenom, a kod Nju Orleansa to je ostao Dejvis, koji je do momenta kad je Jokić naleteo na njega i onesposobio ga, zabeležio 17 poena.

Bogdan Bogdanović je imao najgore šutersko veče otkad je u NBA, a bogami i otkad ga mi pratimo. U noći kad je počeo utakmicu sa klupe uputio je 8 šuteva ka košu protivnika, a ubacio samo jednu "dvojku". Za tri poena je šutirao 5 puta, i u stilu Lonzo Bola promašio je svih pet šuteva.

Na kraju je Bogi završio utakmicu sa 2 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, a njegov Sakramento je napravio pravo čudo i zabeležio 4. pobedu u sezoni, pobedivši favorizovani Portland sa 86:82.

Ipak, bio je zaslužan za jedan od ključnih momenata utakmice, kad je posle solo akcije bacio loptu na zakucavanje Koli-Stajnu:

Kod Kingsa najbolji je bio Vili Koli-Stajn, koji je takođe počeo sa klupe, sa 22 poena i 10 skokova, a kod Portlanda Demijen Lilard sa 29 poena.

Nemanja Bjelica je bio standardno solidan u novoj pobedi Minesote, ovog puta nad nejakim Dalasom (111:87).

Bjeli je za 12 minuta ubacio 7 poena, uz šut 3-4 (1-2 za tri poena), uz 3 skoka i 1 asistenciju.

Najbolji kod Minesote je bio Džimi Batler sa 21 poenom i 8 skokova, a Harison Barns sa 18 i veteran Dirk Novicki sa 15 bili su bolji od ostalih kod Dalasa.

Tragedija Bobana Marjanovića kod Stena Van Gandija u Detroitu se nastavlja, a i Pistonsi su počeli da posustaju.

Naš centar je opet sve vreme utakmicu gledao sa klupe, a Detroit je izgubio utakmicu od Indijane sa 107:100.

Ključni igrač u pobedi Pejsersa, koji su nadoknadili 22 poena zaostatka, bio je Viktor Oladipo, sa 21 poenom i 15 skokova, dok je kod Pistonsa dobar bio Ejveri Bredli sa 16 poena i 6 skokova.

Lonzo Bol se ošišao, ali još uvek ne zna da igra košarku: Ipak, sinoć je u novom porazu Lejkersa, protiv Feniksa (122:113) šutirao za njega spektakularnih 3-7 iz igre. Na kraju je završio utakmicu sa solidnih 6 poena za 38 minuta na parketu.

Kod Lejkersa je najbolji bio Kajl Kuzma sa 30 poena, a Sanse je do pobede vodio Devin Buker sa 33.

Hasan Vajtsajd je sa 22 poena i 16 skokova vodio Majami u pomalo iznenađujućoj pobedi nad Vašingtonom od 91:88, a kod Vizardsa je najbolji bio Bredli Bil sa 26 poena i 10 skokova.

Utakmicu je obeležilo loše veče zvezda i jednog i drugog tima: Goran Dragić je ubacio samo 6 poena, a Džon Vol 8.

Bruklin je pobedio Jutu sa 118:107, a najzaslužniji za to je bio Spenser Dinvidi sa 25 poena.

Kod Jute je najefikasniji bio Brazilac Raul Neto sa 22 poena.

Los Anđeles Klipersi bez Teodosića imaju očajnu sezonu, a ona se nastavila sinoć porazom od Klivlenda, sa 118:113.

Lebron Džejms je izdominirao sa 39 poena, 14 skokova i 6 asistencija, a kod Klipersa bolji od ostalih je bio Deandre Džordan sa 20 poena i 22 skoka.

Toronto je kod kuće dobio Njujork sa 107:84, a najveću zaslugu za to imao je Kajl Lauri sa 22 poena, 8 skokova i 10 asistencija.

Kod Njujorka je najzapaženiji bio Tim Hardavej Junior sa 13 pone i 5 skokova.

Čikago je zabeležio 3. pobedu u sezoni, a žrtve "bikova" bili su Šarlot Hornetsi.

Kemba Voker je bio baš raspoložen za igru, pa je za "stršljenove" ubacio čak 47 poena, ali to nije bilo dovoljno, pa je Kris Dan sa 22 poena, 5 skokova i 7 asistencija postao junak Čikaga.

San Antonio je pobedio Oklahomu sa 104:101, a najzaslužniji za to je bio Lamarkus Oldridž sa 26 poena.

Kod Oklahome Karmelo Entoni je ubacio 20.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.