ČOVIĆ O BUDŽETU, ZAGORCU I SMENI TRENERA: Ma ne znaš ti ništa skote, pardon, bote!
Foto: Nebojša Mandić

o svemu pomalo

ČOVIĆ O BUDŽETU, ZAGORCU I SMENI TRENERA: Ma ne znaš ti ništa skote, pardon, bote!

Prvi čovek crveno-belih je rekao da je prilično nezadovoljan određenim stvarima i slikom koja se stvara u javnosti

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović održao je konferenciju za medije dan uoči susreta crveno-belih protiv CSKA iz Moskve u Beogradskoj areni.

Prvi čovek crveno-belih je govorio nakon što je svoje obraćanje javnosti povodom predstojećeg meča imao trener Dušan Alimpijević.

On je imao potrebu da se posle određenog proteklog vremena od početka sezone sa novim timom i stručnim štabom, obrati pre svega navijačima i košarkaškoj javnosti.

foto: Dado Đilas

Tom prilikom je istakao i veliko nezadovoljstvo što se u medijima podiže tenzija oko rezultata koje klub ostvaruje, kao i oko interesovanja navijača za mečeve ove sezone.

- Šta to znači da navijači nemaju poverenje? Treba razlikovati navijače od botova, da ne kažem skotova. Kad pobedi sveti Alimpije, a kad izgubi ne zna ništa. Ma, ne znaš ti ništa skote, pardon bote - bez dlake na jeziku je govorio predsednik crveno-belih i u dahu nastavio:

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Rekao sam pred početak sezone da ulazimo u novi ciklus sa novim stručnim štabom i timom. Jel mislite da je neko neznalica da ne zna da bi bilo dobro da zadržimo tim? Naravno da bi bilo dobro. Ali ko je mogao da nam da 2.5 miliona evra. Crvena zvezda ima jasan sistem svog poslovanja, a ko će doći i kakvu ćemo posetu imati videćemo... Videli smo i na utakmicama protiv Barselone i Makabija da li ih ima, a ni na jednoj utakmici Evrolige se ovakva Zvezda nije obrukala.

- Pa ekipa CSKA dolazi u Beograd čarterom posle treninga. Stižu na večericu, pa ujutru trening i utakmicu. A mi idemo do Pariza, tamo 10 sati čekamo, pa idemo u Malagu. To je samo jedna razlika.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Čović je tokom svog obraćanja pomenuo i "neki drugi klub".

- Više razloga za ekskluzivitet ima jedan drug klub, mi smo sve objavili. Zvezda ne može da se zanosi nerealnim stvarima. Voleli bismo da na Fajn-for imamo podršku. Toliko o tome da smo državni bankomat. Prošle godine smo prodali za Evroligu 102.617 karata, a igrali smo osam mečeva u Pioniru. To su sve bile dnevne karte - kazao je Čović i opet ponovio da su priče o igranju na fajnal-foru nerealne u ovom momentu.

- Nikada se nismo zamajavali pričama da bi Fajnal for bio realan, ali voleli bismo, a voleli bismo i da imamo podršku da dođemo do toga. Iz toga možete da zaključite da li smo državni projekat kao neki drugi klub.

foto: Dragan Kadić

Posebno su ga pogodile priče po čaršiji i medijima o mogućnosti smene trenera Alimpijevića.

- Ako neko želi da napravi neku konstrukciju nezadovoljstva i pritiska, neće mi ga majci postavljati ni trenere ni igrače! Kad dođu u upravu mogu, a kroz abrove i kafiće neće mi ga majci. Nemamo misiju da svake godine pravimo rekorde, sada imamo 11 novih igrača. Ovaj stručni štab ima teži posao jer je upao u cipele prethodnog stručnog štaba. Kad bude u upravi može! Dotle neće! Niti kroz kafiće, Strahinjića bana, abrove, menadžerisanje... bar ne dok je ova uprava na čelu kluba. Budite sigurni da nećemo Zvezdu ostaviti onakvu kakva je bila kada smo je preuzeli.

foto: Nebojša Mandić

U javnosti se vodila i priča oko Radeta Zagorca za koga se pisalo i pričalo da je zainteresovana Crvena zvezda, kao i Partizan.

- Što se tiče Zagorca, nismo se ni interesovali za njega. Ove sezone nismo. Možda to vama izgleda smešno, ali to je istina. One sezone pre nego što je trebalo da ode u Ameriku jesmo i mislim da smo tada bili u pravu, da je ostao u Zvezdi sigurno bi više napredovao. Mi nemamo mogućnost da damo igraču ugovor 2.200 000 evra i da onda katujemo igrača i damo mu tolike pare - poručio je on na tu temu.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Takođe, se govori i o tome da neki igrači nisu zadovoljili i da će sa njima biti raskinuta saradnja, kao i da će umesto njih doći neki drugi, ali Čović kaže da to sve prepušta stručnom štabu.

- To je posao stručnog štaba, ali još jednu stvar moram da naglasim. Ne gledaje Zvezdu samo kroz prošlu sezonu. Naši ciljevi su jasni, i moramo da razmišljamo i o narednim sezonama, ne samo o ovoj. Od domaćih igrača, koncepcija je bila da dovedemo što više domaćih, a nisam video da smo mogli neke druge igrače da dovedemo, a da su bolji od ovih koji su došli u Zvezdu.

foto: Nebojša Mandić

Na kraju nije moglo ni bez pominjanja budžeta, a Čović je govorio i o konkretnim ciframa.

- Zvezdin budžet ne prelazi 3.300 000 evra. Onaj Šved sam prelazi naš budžet! Veoma sam zadovoljan kako stručni štab Crvene zvezde radi. Pozdravljam sve što je prethodni stručni štab uradio, ali stručni štabovi se menjaju, jednog dana će i ova uprava da ode. Ali nikada nam neće kroz kafanu menjati trenere, niti ćemo dozvoliti da nam skidaju koševe.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle trijumfa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.