JOKIĆEV DABL-DABL ZA NOVU POBEDU DENVERA, BOGDAN I SAKRAMENTO POKAZALI ZUBE: Dobra NBA noć za Srbe! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Reuters

nba liga

JOKIĆEV DABL-DABL ZA NOVU POBEDU DENVERA, BOGDAN I SAKRAMENTO POKAZALI ZUBE: Dobra NBA noć za Srbe! (VIDEO)

Obe utakmice su "naši" timovi dobili na mišiće

Objavljeno: 10:29h

Nešto se dešava sa Sakramento Kingsima, a NBA liga bi trebalo da obrati pažnju na ove klince!

Bogdan Bogdanović je sinoć sa 9 poena (3-10, 2-6 za trojke, 1-1 bacanja), uz 3 skoka, 2 asistencije, po 1 blokadu i ukradenu loptu, učestvovao u novoj pobedi Kraljeva, ovog puta nad Filadelfijom (109:108).

Tim koji su već svi otpisali, oni dobronamerniji uz reči "biće bolje sledeće sezone", a oni zlonamerniji uz obavezno "pravac ABA liga", pokazuje zube, i ako ovako nastavi možda neće doći do plejofa ove godine (nerealno je, ipak), ali bi mogli da naprave pravu hemiju.

Najzaslužniji za pobedu Kraljeva bio je matori Zek Rendolf sa 20 poena i Džastin Džekson sa 19, ali pravi heroj tima bio je Dearon Foks, koji je cele noći očajno šutirao, da bi 13 sekundi pre kraja, pri vođstvu File od 108:107 preuzeo odgovornost i sa poludistance, "bez koske" postavio konačan rezultat (Embid je gađao sa 6 metara sekundu pre kraja i promašio).

Kod Siksersa najbolji su bili Robert Kovington sa 24 poena i Džoel Embid sa 22 poena i 15 skokova. Dario Šarić je dodao 13 poena i 10 skokova.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su ušli u seriju pobeda, i ako ovako nastave da igraju, plej-of i velike stvari u njemu nisu nerealne. Pogotovo ako se ima u vidu da dve poluge ovog tima, Jokić i Milsap, još nisu naučili kako da igraju zajedno.

Sinoć je pala i Oklahoma, koja je definitivno izgubila na hemiji dovođenjem Entonija i Džorža.

Jokić je utakmicu završio sa 15 poena, 11 skokova i 3 asistencije, uz šut 7-16 (1-5 trojke).

Najefikasniji kod Denvera bili su Emanuel Mudiaj sa 21 poenom i Pol Milsap sa 17. Kod poraženih najbolji je bio bivši denverovac Karmelo Entoni sa 28 poena.

Najavljivali smo da će "Obrva" i "Bugi" (Entoni Dejvis i Demarkus Kazins) dominirati protiv slabijih timova, ali će imati velikih problema protiv onih jačih, koji igraju timski, i evo.

Demar DeRozan sa 33 poena i Serž Ibaka sa 19, uz Kajla Laurija, koji je postigao 18, vodili su Toronto do pobede nad Nju Orleansom od 122:118.

Kod Pelikana je, za promenu, najefikasniji bio Dru (ili Džru) Holidej sa 34 poena i 11 asistencija, Kazins je završio tekmu sa 20 poena i 15 skokova, a Entoni Dejvis sa 18 poena.

DeRozan je posle utakmice otkrio "tajnu" pobede nad Nju Orleansom:

- Samo je trebalo da sačuvamo njih dvojicu (Kazinsa i Dejvisa), i naši visoki momci su im otežali stvari pod košem.

Novi poraz i novi problemi za Lebrona i Klivlend: Sinoć im je Brada došao glave sa tripl-dablom (35 poena, 13 asistencija, 11 skokova, plus 5 ukradenih lopti), za pobedu Hjustona od 117:113.

Harden je šutirao, skakao, dodavao i pokazao Džejmsu da nije bez osnove njegova izjava da je baš on najbolji igrač u NBA.

Možda, kad se ne bi računale odbrane.

Lebron je za Kavse dao 33 poena, a Džef Grin je dodao 27, dok je Hardenu društvo pravio Klint Kapela sa 19 poena, 13 skokova i 4 blokade, od kojih je jedna bila ključna, nad Lebronom, na samom kraju utakmice.

U utakmici koju je ESPN najavio kao "Lonzo Bol protiv Vašington Vizardsa", Lejkersi su razmontirani od strane prestoničke ekipe sa 111:95, a "superstar", ali samo u glavama sportskih komentatora u Americi, Lonzo Bol, značajno je doprineo ovom porazu sa šutem od 3-12 iz igre (dečko šutira 29% ove sezone, 23% za tri poena, a uporno šutira ne bi li opravdao hajp koji je stvoren oko njega).

Koliko je ovo loše, pokazuje statistika da je ovo drugi najgori procenat koji je neki igrač u NBA imao u prvih 12 utakmica, otkad je uvedeno ograničenje za napad.

Betmen Džon Vol je vodio Vizardse do pobede sa 23 poena, a njegov Robin Bredli Bil je dao 22 poena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.