Muta Nikolić je bio besan na igrače i svakog je kritikovao! Dvojica su se posebno našla na njegovom udaru zbog poraza u Derbiju!
Foto: Filip Plavčić

Amerikanci podbacili

Muta Nikolić je bio besan na igrače i svakog je kritikovao! Dvojica su se posebno našla na njegovom udaru zbog poraza u Derbiju!

Od njih se i očekuje da daju te poene, ali i da razigravaju ekipu, a to nisu uradili, poručio je strateg Partizana

Objavljeno: 09:24h

Kada ekipa izgubi od najvećeg rivala u derbiju i pritom primi 100 poena, jasno je gde je najviše škripalo, a upravo to je prvo što je rekao i trener Miroslav Nikolić posle poraza njegovog Partizana od Crvene zvezde.

Strateg crno-belih je pred novinarima posle meča priznao da igrači nikako da ispoštuju stvari u odbrani na utakmicama, na kojima rade na treninzima.

- Nema šta, nadigrali su nas skroz. U odbrnai nismo ispoštovali ni 20 odsto onoga što smo se dogovorili. To je samo do glave. Rekao sam na sastanku pre meča da borbenosti i emocije neće faliti, treba samo da igramo pametno. Mogli smo bolje. Držali su nam predavanje iz pik end popa. Dali su nam 14 trojki... Mi smo solirali, a oni su igrali timski. Imali su pas više i bolji protok lopti. Nismo igrali organizovano kako mislimo - rekao je u dahu Nikolić.

foto: Filip Plavčić

A potom su usledile i pojedinačne kritike maltene na račun svih igrača u timu, a posebno Amerikanaca.

- Podbacio je Vanja, Miha isto. I Zvezda ne može da se dobije sa četiri igrača koja podbace. Gos i Miler mnogo soliraju, nisu razigravali. Oni su dali svoje poene, ali to mene ne zanima. Oni i treba da daju te poene, ali i da razigraju ekipu da imamo taj pas više. I ovaj novi Semjuels je loše odigrao i napad i odbranu.

foto: Filip Plavčić

Osvrnuo se i na veliku minutažu za mladog Marka Pecarsakog kome je bilo očigledno da nedostaje iskustva u ovakvim mečevima, pogotovo u duelu protiv prekaljenog Bjelice koji je igrao kao razgoropađen.

- Pecarski je mlad igrač, oni moraju da se trpe i moram da im nađem minutažu da igraju. To je koncept naš, mlađi igrači da igraju. Lako sam mogao da ga zakucam za klupu... Nek se vežba, neka vidi da je kriv. Biće on dobar igrač, ali mora da preleži dečije boginje. Dečko ne igra odbranu, mora da se natera da igra odbranu - poručio je Nikolić.

BONUS VIDEO: Grobari prozivaju Milana Gurovića

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.