JOKIĆ OSVETIO SVOJE DRUGOVE IZ REPREZENTACIJE: Pali su Majami i DUŠMANIN iz finala EVROBASKETA! (VIDEO)
Foto: Fonet

NBA LIGA

JOKIĆ OSVETIO SVOJE DRUGOVE IZ REPREZENTACIJE: Pali su Majami i DUŠMANIN iz finala EVROBASKETA! (VIDEO)

Srbin je briljirao na sinoćnjem meču

Objavljeno: 09:00h

Nikola Jokić je sinoć pobedio Gorana Dragića, čoveka koji je gotovo sam pobedio reprezentaciju Srbije u finalu Evrobasketa! U najzanimljivijoj utakmici NBA lige u petak uveče Denver Nagetsi su dobili Majami Hit sa 95:94.

Najefikasniji u pobedi Nagetsa bio je Pol Milsap sa 27 poena, uključujući i 3 vezana slobodna bacanja, kojima je 11 sekundi pre kraja sa 92:94 rezultat "naštelovao" na konačnih 95:94 za Denver.

Naš Nikola je dao 19 poena (8-15 šut, 2-6 za 3 poena, 1-1 bacanja), uz 14 skokova, 4 ukradene lopte, 2 asistencije i 1 blokadu.

Dion Vejters, međutim, zamalo da pokvari slavlje Denvera, pošto je njegov pokušaj za tri poena u poslednjoj sekundi samo čudom izašao iz obruča.

I Nikola se uplašio:

- Video sam loptu u košu. Prošle godine smo gomilu puta izgubili ovako, pa sam rekao "to!!!" kad je izašla - rekao je Jokić.

Čovek koji nas je maltretirao u Turskoj, Goran Dragić, bio je najefikasniji kod Majamija sa 23 poena, a Vejters i Džejms Džonson su dali po 15.

Evo partije našeg Nikole Jokića:

Boban Marjanović ponovo nije ulazio u igru u pobedi Detroita nad Milvokijem (105:96), koji je u velikoj krizi.

Možda razlog loše odluke Stena Van Gandija da drži van igre srpskog reprezentativca leži i u tome što je prvi centar Detroita, Andre Dramond, silno promenio način na koji izvodi slobodna bacanja.

Sinoć je čak 14 od 24 poena, koliko je postigao, ubacio sa linije slobodnih bacanja, šutirajući 14-16.

- Svačija ideja je bila "pustićemo Dramonda da uhvati loptu, pa ćemo ga po rukama". Mislim da to neće prolaziti ove sezone - rekao je Sten Van Gandi posle utakmice.

Podjednako zaslužan za pobedu Detroita bio je Ejveri Bredli, koji je 19 od 23 poena postigao u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani, Janis Adetokumbo je postigao 29 poena za Milvoki, uz 4 blokade, 4 skoka i 3 asistencije.

Najveće iznenađenje večeri desilo se u Orlandu: Čikago, koji se raspada, pobedio je domaćine sa 22 razlike - 105:83.

Džastin Holidej je kod Bikova postigao 19 poena, Dejvid Nvaba 16, Lauri Markanen 13 poena, a Robin Lopez 11 poena i 10 skokova.

Čikago je, na zaprepašćenje svih, odigrao finu odbranu nad glavnim zvezdama Orlanda (Nikola Vučević, Evan Furnije i Aron Gordon), i zadržao ih na 21 (Furnije), 14 (Vučević) i 11 poena (Gordon).

Džej Džej Redik je sa 8 trojki i 31 poenom "ubio" Indijanu, a na kraju je Fila, koju niko ne može da prepozna ove godine, jer je ozbiljan tim, pobedila sa 121:110.

Redik je postigao i 3 ključne trojke pri kraju utakmice, a Ben Simons je dodao tripl-dabl (14 poena, 11 skokova i 11 asistencija), i Filadelfija je prvi put u poslednje 4 godine u pozitivnom skoru.

U Filadelfiji su još odlični bili Džoel Embid sa 18 poena i 9 skokova i Robert Kovington sa 22 poena. Dario Šarić je postigao 15 poena, uz 6 skokova. Kod Indijane najbolji je bio Viktor Oladipo sa 31 poenom, a Bojan Bogdanović je dodao 21.

Pošto mu je bilo dosta mučenja sa saigračima, Lebron Džejms je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i sa 57 poena (šut 23-34), 11 skokova i 7 asistencija potopio je Vašington sa 130:122.

- Ovo je najbolji osećaj u mojoj karijeri - rekao je Džejms posle utakmice i drugog najboljeg košgeterskog učinka u karijeri. - Svaki šut koji sam uputio - osećao sam da ulazi.

Kao da ovo nije bilo dovoljno loše za Vašington, njihov lider Džon Vol je povredio ruku, čuvajući baš Lebrona, i sada svi čekaju rezultate pregleda.

- Gori mi ruka. Osetio sam da mi je ruka mrtva - zabrinuo je Džon navijače Vizardsa.

Lebrona je dostojno pratio i Derik Rouz, sa 20 poena, a kod Vašingtona Bredli Bil je dao 36 poena, a Džon vol podelio 15 asistencija, uz 13 poena.

A evo i zverske partije Lebrona:

Hjuston Džejmsa Hardena naneo je 8. uzastopni poraz Atlanti, kombinacijom trojki i brzih kontri. Rakete su postigle čak 28 poena iz kontri, i 48 poena iza linije od 3 poena (16-47 šut).

Brada je postigao 21 od 29 poena u prvom poluvremenu, i vodio je svoj tim do pobede od 119:104.

Kod Hjustona su raspucani bili i Erik Gordon i Luk Mba a Mute sa po 20 poena, a kod Atlante njihov jedini standardno dobar igrač, Denis Šreder, sa 16 poena i 4 asistencije.

Senzacija iz Letonije, Kristaps Porzingis, ubacio je 37 poena u pobedi Njujorka nad Feniksom od 120:107, a usput je napravio jednu od najlepših akcija sezone u NBA: zverski je blokirao u odbrani, a zatim na drugoj strani još zverskije zakucao, uz faul igrača koji je pokušao da ga zaustavi.

- Morao sam da se smirim malo da ubacim to dodatno bacanje - priznao je Kristaps.

Tim Hardavej Junior dodao je 21 poen za Nikse, a Turčin Enes Kanter 16 poena i 15 skokova.

Devin Buker je, na drugoj strani, za Sanse dao 34 poena.

Entoni Dejvis sa 30 poena i 13 skokova i Damarkus Kazins sa 20 poena i 22 skoka vodili su Nju Orleans do pobede od 99:94 nad slabašnim Dalasom.

Kod Maveriksa raspoložen je bio jedino Harison Barns sa 26 poena, a Dirk Novicki je uspeo da ubaci samo 7.

Nemac, koji je u svojoj 20. NBA sezoni, uspeo je samo 2 puta da pogodi od 9 pokušaja, i šutira svega 39 odsto iz igre ove sezone.

Posle starta od 4-0 svi su pomislili da je Greg Popovič čarobnjak, a San Antonio Sparsi ekipa koja će ove godine da se prošeta do finala Zapad.

Ali nije tako. Usledila su 4 uzastopna poraza, i samo rezerva Brin Forbs sa 22 poena sprečio je peti poraz u nizu i doneo pobedu protiv Šarlot Hornetsa.

Uz Forbsa, pobedi je najviše doprineo, isto sa klupe, Rudi Gej, sa 20 poena, a Pati Mils je dodao 17.

Sparsi su, podsetimo, bez Kavai Lenarda i Tonija Parkera, koji leče povrede butnih mišića, ali je i Šarlot bio oslabljen, pošto ove sezone još nisu zaigrali povređeni Nikolas Batum i Majkl Karter-Vilijams.

Kod Šarlota je najefikasniji bio Džeremi Lemb, sa 27 poena, a Dvajt Hauard je zabeležio 20 poena i 12 skokova.

Na ovoj utakmici je Manu Đinobili (40) postao odigrao 1.000 utakmicu u NBA i postao prvi južnoamerikanac koji je to uspeo.

Toronto Reptorsi su dobili u gostima Jutu sa 109:100, a najzaslužniji za pobedu bio je Demar DeRozan sa 37 poena.

Kod Toronta je još dobar bio Kajl Lauri sa 15 poena, a u Juti je ubedljivo najbolji bio Donovan Mičel, koji je sa klupe ubacio 25 poena.

Kajri Irving je 22 od svojih 25 poena postigao u 2. poluvemenu i uspeo skoro sam da nadoknati 18 poena zaostatka koje su Boston Seltiksi imali protiv Oklahome.

Al Horford je ovome dodao 20 poena, a Džejlen Braun 10 poena i 12 skokova, pa je na kraju pobeda Bostona još bila ubedljiva - 101:94.

Na drugoj strani, "velika trojka" Oklahome je dominirala u prvom poluvremenu, ali kad se Kajri "upalio", ni oni mu nisu mogli ništa. Pol Džordž je utakmicu završio sa 25 poena i 10 skokova, Rasel Vestbruk sa 19 poena i 11 asistencija, a Karmelo Entoni 10 poena i 14 skokova, s tim da je šutirao očajnih 3-17.

Los Anđeles Lejkersi imaju mlad i perspektivan tim, a od mladih i perspektivnih igrača zapamtite dva imena: Kajl Kuzma i Brendon Ingram.

Dakle, ne Lonzo Bol, oko koga se digao džinovski hajp, i kojem se sve "servira" ne bi li postao novi Medžik, nego ova dvojica.

Videćete u sezonama koje nastupaju.

Lejkersi su sinoć pobedili Bruklin sa 124:112, istina ne najviše zahvaljujući mladićima, nego Bruku Lopezu, koji je dominirao sa 34 poena.

Kuzma je imao 21 poen i 13 skokova, a Ingram 18 poena.

Ishajpovani Lonzo Bol je uspeo da postigne celih 6 poena, a 15 puta je šutirao na koš.

Kod Netsa bolji od ostalih su bili Alen Kreb sa 25 i Ronde Holis-Džeferson sa 21 poenom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.