VRATIO SE MEDŽIK JOKIĆ: Nikola UNIŠTIO Toronto, ali NAVIJAČI SU POLUDELI zbog nečeg što nije uradio! (VIDEO)
Foto: Fonet

nba liga

VRATIO SE MEDŽIK JOKIĆ: Nikola UNIŠTIO Toronto, ali NAVIJAČI SU POLUDELI zbog nečeg što nije uradio! (VIDEO)

Zapažene partije imali su i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica

Objavljeno:

Kad Nikola Jokić dodaje, Denver Nagetsi pobeđuju. Ovo je pravilo koje zna svaki trener u NBA ligi, a sinoć je potvrđeno i protiv Toronto Reptorsa.

Denver je utakmicu, prvu od 6 vezanih kod kuće, dobio sa 129:111, a potpuno su razbili Toronto dodavanjima u napadu i trojkama.

Nikola je bio fantastičan: za 31 minut na terenu upisao je 8 poena (4-10 šut, 0-3 za tri, bez bacanja, 16 skokova, 10 asistencija, 2 bloka i 1 ukradena lopta, 0 izgubljenih lopti).

Falila su mu još samo ta dva poena da zabeleži prvi trip-dabl u ovoj sezoni, a u poslednjoj četvrtini Majk Meloun ga je rano izveo iz igre, što je naljutilo neke domaće navijače.

Kod Denvera su, hranjeni Jokićevim dodavanjima, svi odigrali odlično u napadu. Istakli su se Džamal Marej sa 24 i Pol Milsap sa 20 poena.

Toronto je odigrao kriminalno u napadu, njihovi glavni igrači Lauri, DeRozan i Valančijunas su bili dezorijentisani, pa je javnosti malo poznati Norman Pauel bio najbolji strelac tima sa "čak" 14 poena.

Dok cela Srbija navija za Jokića, Bogdana i Teodosića, a pati zbog Bobana Marjanovića, Nemanja Bjelica nam "ispod žita" uvaljuje jednu sasvim, sasvim solidnu sezonu.

Ne igra mnogo, 15-ak minuta po utakmici, ali kad igra, onda je to jedna zrela igra koja i te kako utiče na do sada dobre rezultate Minesote.

Sinoć su "vukovi" pobedili Nju Orleans Pelikanse sa 104:98, a Nemanja je dao važan doprinos ovoj pobedi: za 14 minuta ubacio je 12 poena (5-6 iz igre, 2-3 za 3 poena), uz 4 skoka i 2 ukradene lopte. Jedini minus u igri bila su mu brza 4 faula.

Minesoti je pobedu u završnici osigurao Džimi Batler, koji je utakmicu završio sa 23 poena, a pratio ga je Endrju Vigins sa 18.

Kod Pelikansa - očekivano: Demarkus Kazins troši brdo lopti, svaka druga uđe u koš, a ostali ostanu prilično "gladni" u napadu. Ponavlja se recept iz Sakramenta (i svakog drugog tima u kojem je Kazins igrao/će igrati).

Sinoć je on bio najefikasniji igrač na utakmici, sa 34 poena, a Entoni Dejvis je dodato 24.

Najveća zvezda Minesote, Karl Entoni Tauns, završio je meč sa samo 2 poena (šut 1-7), ali tim koji ima dobru klupu, a nema manijaka kojem je prva misao u životu da šutira, pa onda možda da diše, može to da dozvoli sebi, pa još i da dobije utakmicu.

Najlepši potez na utakmici delo je Endrjua Viginsa, koji je na "ringišpilu" provozao Entoni Dejvisa:

Najnoviji dušmani nejakog Sakramenta Vlada Divca i Bogdana Bogdanovića bili su sinoć igrači Boston Seltiksa, koji su ih razbili sa 113:86.

Kelte su do pobede vodili Kajri Irving i Džejlen Braun, sa po 22 poena, a Badi Hild sa 17 i Zek Rendolf sa 16 bili su najefikasniji u uravnoteženo neefikasnom timu Sakramenta.

Naš Bogdan Bogdanović je odigrao 19 minuta, i za to vreme je uspeo da postigne 6 poena (2-7 šut, sve tri trojke promašio), plus 2 skoka, i po jednu asistenciju ukradenu loptu i blokadu.

Klipersi Miloša Teodosića, koji čekaju Miloša Teodosića, uspeli su da se vrate posle demoliranja koje su doživeli od Golden Stejta, i lagano su pobedili Dalas sa 119:98.

Blejk Grifin je dao 20 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova, a kod Dalasa Denis Smit je ubacio 18 poena.

Milvoki Baksi su počeli da posustaju: izgubili su od Šarlota sa 126:121, a nije im pomogao ni fenomenalni Kris Midlton, sa 43 poena. Janis Adetokumbo je ubacio 14 (uz 13 skokova i 5 asistencija), a Stršljenove je do pobede vodio Kemba Voker sa 26 poena. Važan dopronos je dao i ruki Malik Monk sa 25 poena.

Lebron Džejms i Klivlend su u velikom problemu, što se pokazalo i sinoć, kad ih je Indijana lagano pregazila sa 124:107.

Da nije samo sjajan igrač, nego i veliki mislilac, Lebron je dokazao posle utakmice, kad je rekao "ostali timovi igraju dobro, mi ne igramo dobro".

On je utakmicu završio sa 33 poena, 11 asistencija i 6 skokova, pratio ga je Derik Rouz sa 19 poena, ali ba drugoj strani cela startna petorka Indijane je "zakivala": Tadeus Jang sa 26 poena, Deren Kolison sa 25 poena, Viktor Oladipo sa 23, Bojan Bogdanović sa 17 i Domantas Sabonis sa 15 poena i 12 skokova.

Fila je druga priča ove sezone, a glavni "krivac" je nova zvezda NBA lige, Ben Simons.

Dečko je sinoć razbio Atlanta Hokse sa 19 poena, 13 skokova i 9 asistencija (konačni rezultat utakmice bio je 119:109 za Filadelfiju), a pratio ga je i Embiid sa 21 poenom i 12 skokova, uz 6 asistencija. Možda i najperspektivniji mladi duo u NBA (ako Embiid ostane zdrav).

Kod nejake Atlante, po običaju, jedini konstantan je Denis Šreder, koji je sinoć ubacio 25 poena.

Evo i jedno "pogano" zakucavanje Simonsa sa ove utakmice:

Košarkaši Feniks Sansa su iznenadili sve, a najviše sebe, kad su sinoć protiv u ovoj sezoni odličnog Vašingtona nadoknadili 22 poena zaostatka i dobili utakmicu sa 122:116.

Ti Džej Voren je vodio Sanse do pobede sa rekordom karijere od 40 poena, a kod Vašingtona isto toliko (40 poena) postigao je Bredli Bil. Džon Vol ga je pratio sa 21 poenom.

Čikago će ove sezone verovatno biti jedan od najgorih timova u NBA, a sinoć su načinili još jedan pravi korak na ovom putu, izgubivši od Majamija sa 97:91.

Jedina dobra stvar koja se u ovom trenutku dešava Bulsima je proboj Finca Laurija Markanena, koji celom svetu (zahvaljujući i minutima koje je dobio posle masakra Portisa i Mirotića na treningu) pokazuje kako se igra košarka.

Markanen je sinoć brojao do 25 poena, uz 8 skokova.

Majami je, na drugoj strani, do pobede vodio dželat naše reprezentacije Goran Dragić, sa 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova.

Da svi i te kako treba da se plaše Brade, Džejms Harden je pokazao i sinoć, predvodeći Hjuston do pobede nad Njujorkom od 119:97.

Harden je utakmicu završio sa 31 poenom, 9 asistencija i 5 skokova, a pratio ga je Rajan Anderson sa 21 poenom.

Kod Njujorka najefikasniji su bili, po običaju, Tim Hardavej junior sa 23 poena i Porzingis sa 19.

Najveće iznenađenje ove sezone u NBA je definitivno Orlando Medžik. Tim koji je uvek tu negde oko plej-ofa i ispod, sada je među najboljima, sa skorom 6-2.

Trio Vučević-Furnije-Gordon igra odlično iz utakmice u utakmicu, a sinoć je pao i Memfis, sa 101:99.

Furnije je postigao 22 poena, Gordon 19, a kod Memfisa su jedino igrali Tajriki Evans sa klupe, sa 32 poena i Mark Gasol sa 22.

Juta je u produžetku dobila Portland, u derbiju srednje dobrih timova na Zapadu, a do pobede su ih vodili Riki Rubio sa 30 poena i Donovan Mičel sa 28.

U Portlandu je standardno dobar bio bekovski tandem Lilard (33 poena, 10 skokova, 8 asistencija) i Mekolum (16 poena, 10 skokova), plus odličan Jusuf Nurkić sa 19 poena i 11 skokova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.