OVO SE PROŠLE SEZONE NIJE DESILO: Evo gde se najviše vidi koliko Dejan Radonjić fali Crvenoj zvezdi! (VIDEO)
Foto: Fonet

TRNOVIT JE PUT DO USPEHA

OVO SE PROŠLE SEZONE NIJE DESILO: Evo gde se najviše vidi koliko Dejan Radonjić fali Crvenoj zvezdi! (VIDEO)

Trener Dušan Alimpijević će, naravno, morati još vremena da provede upoznavajući ekipu, kako bi u budućnosti uspeo da spreči slične događaje

Objavljeno: 13:35h

Posle velike pobede u Pioniru nad Barselonom, Crvena zvezda je poražena od Cedevite u Zagrebu, u hali u kojoj je čak dva puta podizala pehar ABA lige.

Upitan da objasni da li je na lošu igru i poraz uticalo to što je ekipa imala tešku utakmicu u Evroligi, potom i put u Zagreb, strateg crveno-belih Dušan Alimpijević je poručio:

- Ne znam koliko to utiče na igrače, a ako to stvarno utiče na nekog - bolje da nije u Crvenoj zvezdi. Drugo, pokazujemo ružne manire drugu utakmicu zaredom, posle dobre utakmice u Evroligi - rekao je Alimpijević

Moraće uskoro da sazna kako utiče, da bi stvari krenule na bolje. Iz svega priloženog izvlači se zaključak da treneru Alimpijeviću treba još vremena da upozna ekipu, kako bi na pravi način uspevao da motiviše igrače posle velikih pobeda, za uslovno rečeno manje utakmice jadranske lige. Pošto, valja podsetiti, kroz ABA ligu se ide u elitu...

Krenimo i na kratak istorijski put. Interesantno, ovo je prvi put još od januara 2016. godine da su crveno-beli poraženi u "domaćem" prvenstvu (ABA ligi) posle trijumfa u Evroligi, a tada su "stradali" u Večitom derbiju sa Partizanom.

Napio se, pa mrtav pijan osvojio titulu, a nadmeni Venger se žestoko ispalio: Znaš li zašto si pokidao? Zato što sam ti oteo pivo! (VIDEO)

Evo i liste svih dosadašnjih poraza crveno-belih posle velike povrede:

18. oktobar 2015. godine - Olimpija (73:77) Samo tri dana pre ovog poraza, Zvezda je slavila nad Strazburom sa 81:59 uz fantastičnu partiju Maika Cirbesa. Ali, protiv Olimpije je poražena.

12. novembar 2015. godine - Igokea (81:87) Takođe samo tri dana posle pobede nad Bajernom, Zvezda je pretrpela težak poraz u ABA ligi.

21. decembar 2015. godine - Budućnost (54:68) Pobedila je takođe Bajern u Evroligi, ali je morala da položi koplje u Podgorici.

25. januar 2016. godine - Partizan (81:86) Tri dana posle demoliranja Unikahe, Partizan je bio jači od crveno-belih.

Donosi se zaključak, da kada je potpuno upoznao tim, Dejan Radonjić nijednom u prošloj sezoni nije poražen posle evroligaških senzacija... Nadamo se da će i Alimpijević uspeti da dostigne visine najboljeg stratega u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

STIGLE SU VESTI KOJIH SMO SE PLAŠILI: Klipersi objavili šta je Teo povredio i koliko ga neće biti na terenu! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Milko Bjelica posle pobede nad Barselonom

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.