NBA u Pioniru! Postignut 221 poen! Partizan NADREALAN MEČ rešio u svoju korist! (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

aba liga, 5. kolo

NBA u Pioniru! Postignut 221 poen! Partizan NADREALAN MEČ rešio u svoju korist! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 23:03h

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, u jednoj od najefikasnijih utakmica u istoriji ABA lige, Igokeu sa 117:104 (19:23, 31:27, 30:21, 37:33). Partizan je predvodio Najdžel Vilijam Gos sa 30 poena i osam asistencija, uz šut iz igre od 80 odsto. Pobedi su doprineli i Patrik Miler sa 23 poena, pet skokova i 11 asistencija, Djoko Šalić sa 16, Mihajlo Andrić postigao je 15, a poen manje Vanja Marinković.

foto: Beta

Najbolji u ekipi Igokee bio je Dorel Rajt sa 34 poena. Vuk Radivojević, Aleksandar Ponjavić i Marko Ljubičić postigli su po 13 poena. Utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić" prisustvovao je i novi igrač Partizana Samardo Samjuels. Partizan je vodio na početku, ali je Igokea predvodjena Rajtom i serijom na kraju prve i početkom druge četvrtine preokrenula, a zatim je stekla i devet poena prednosti. Crno-beli su posle toga zaigrali bolje i "trojkom" Marinkovića izjednačili na 50:50 na poluvremenu. Igokea je u trećoj deonici vodila sa 68:63, a Partizan je posle toga serijom od 17:0 otišao na 80:68. Seriju domaćih prekinuo je Vajt, 30 sekundi pre kraja treće četvrtine. Partizan je držao prednost "trojkama" Andrića (88:74) a u jednom trenutku imao je i 15 razlike (108:93). Igokea je zatim serijom 9:0 došla na šest poena zaostatka, ali je Partizamn ipak uspeo da sačuva prednost i ostvari treću uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi. Partizan sada ima tri pobede i dva poraza, a Igokea dve pobede i tri poraza. U šestom kolu Partizan će u petak igrati u Zagrebu protiv Cibone, dok će Igokea dočekati FMP u nedelju.

foto: Printscreen/aba-liga.com

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog!

MEČ JE GOTOV! POBEDA PARTIZANA! 117:104

Nastavili su crno-beli ono što su započeli u trećoj deonici! Andrić je na početku pogodio dve vezane trojke i tako zadao konačan udarac rivalu! Vilijams-Gos i Miler su takođe nastavili u sjajnom ritmu pa je prednost iznosila u jednom momentu i plus 14! Sjajan finiš i vredna pobeda za Partizan! Najzaslužniji za ovo su pomenuti crno-beli Ameri!

ZAVRŠENA JE I TREĆA DEONICA! 80:71!

Dorel Rajt je čovek kojeg je uživanje gledati, ali on ne može sam! Nekadašnji NBA as sa takvom elegancijom igra i puni koš crno-belih i već ima 30 poena! Sa druge strane briljira i sjajan odgovor ima Vilijams-Gos koji ima pet poena manje! Četvrtinu su obeležile serije gostiju od 6:0, odnosno domaćina od 17:0, koja je i prelomila treći kvartal! Idemo dalje!

GOTOVO JE I PRVO POLUVREME! 50:50!

Prvih 20 minuta - ludnica! Videli smo čak 100 poena u prvom delu! Crno-beli su zbili redove, popravili odbranu i uspeli da dozvole samo pet poena za četiri minuta u jednom momentu svom rivalu. Period takve igre iskoristili su Veličković, Miler i Marinković koji se istakao i fantastičnom blokadom. Rezultat je tada bio 45:45, ali do kraja je viđeno još deset poena, dovoljno da se na pauzu ode u egalu!

GOTOVA JE PRVA ČETVRTINA! 19:23

Crno-beli se nalaze u velikim problemima na početku... Nemaju rešenje za Dorela Rajta koji već ima dve trojke i osam poena. Veliki problem napravio je i Đoko Šalić koji je posle samo nekoliko minuta zaradio tri lične greške. Mnogo grešaka je viđeno na obe strane.

21:00 - Meč je počeo!

20:40 - Dok očekujemo početak meča u Pioniru, da se osvrnemo na kvote: Partizan 1.45 - Ogokea 2.48!

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.