Igrao za Čikago Bulse, a sanja dres Srbije! Čovek koji prosečno beleži 19.5 poena uskoro u dresu Orlova? (VIDEO)
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

NEĆE DRES BIH

Igrao za Čikago Bulse, a sanja dres Srbije! Čovek koji prosečno beleži 19.5 poena uskoro u dresu Orlova? (VIDEO)

Čovek koji u Evrokupu beleži 19.5 poena po utakmici!

Objavljeno: 15:58h

Ove sezone u španskoj ACB ligi i Evrokupu sa dosta uspeha nastupa Dejan Todorović, momak rođen u Mrkonjić Gradu 1994. godine.

GROM IZ VEDRA NEBA! Kraj saradnje FSS i Zvezdine legende! Kokeza je već našao naslednika! (FOTO)

Todorović je karijeru započeo u Novom Sadu odakle je otišao u Španiju, gdje je nastupao za omladinske kategorije Unikahe, ali nije uspeo da se nametne kod trenera Jasmina Repeše i Đoana Plaze. On je, nakon igranja za Rinkon koji je "B" tim Unikahe, za sezonu 2014/15 prosleđen na pozajmicu u tada finansijski posrnuli Bilbao.

Mladi košarkaš se u Baskiji zadržao kao pozajmljen igrač Unikahe i naredne sezone, da bi se pre nešto više od godinu dana obavezao "ljudima u crnom" na trogodišnju vernost.

TOTALNA EUFORIJA, OVO SE ČEKALO! Ljudi, on će nositi dres reprezentacije Srbije! (FOTO)

"Leteće" krilo Bilbaa ove sezone u najboljoj ligi u Evropi u proseku beži 12,5 poena, dok u prva dva kola Evrokupa postiže 19,5 poena po meču, a njegovo zakucavanje u porazu od Limoža je izabrano za potez kola.

On se našao na spisku od 35 igrača Aleksandra Đorđevića za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo...

- Oko spiska i poziva za reprezentaciju nisam još uvek bio u kontaktu sa ljudima iz KSS. Samo znam da moje ime stoji na spisku koji je juče objavljen. Suvišno je pričati koja je čast za mene da obučem dres reprezentacije. Da zaigram za svoj narod, oca, majku, brata... Mislim da je svakome jasno o čemu govorim. Dao sam do znanja ljudima iz KSBiH da želim da igram za Srbiju, a oni mi stvarno nikad nisu pravili nikakav problem oko toga. Jesu me nekoliko puta zvali da pitaju da li sam promenio stav, što ja sasvim korektno, ali ja sam još kao dečak doneo odluku da želim da igram za Srbiju, i to se nije promenilo - rekao je Todorović za "Mondo".

PROMUKLI ZBOG ZVEZDE! Delije ostavile glas u Pioniru i oborile zanimljiv rekord! (FOTO) (VIDEO)

Todorović je proteklog leta nastupao za Čikago Bulse u NBA Letnoj ligi u Las Vegasu.

Bilbao u narednom kolu Evrokupa dočekuje Partizan, koji se za Todorovića interesovao dok je još bio član Unikahe.

- Bilo je priča oko Partizana, ali ja nisam, iako sam partizanovac, imao želju da se vraćam u Srbiju pošto mi se svidelo u Španiji i video sam da tu mogu da uspem. Uvek je lepo kada se vratiš svojoj kući, a pogotovo da dođeš u Partizan, što je u našim krajevima vrhunski uspeh. Ipak, ja sam ciljao da igram u najboljoj ligi u Evropi i ponosan sam na odluke koje sam, uz pomoć roditelja, doneo tako mlad - rekao je Todorović.

Kompletan intervju pročitajte na portalu "Mondo"!

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde ispred Severa posle poraza od Arsenala

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.