Alimpijević je na sjajan način odgovorio svim kritičarima Crvene zvezde! (FOTO)
Foto: Espreso

dokazali se

Alimpijević je na sjajan način odgovorio svim kritičarima Crvene zvezde! (FOTO)

- Posle ta dva poraza suočili smo se sa ne znam kakvim stvarima

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Barselone, ali da će ona imati težinu ako ekipa pobedi Cedevitu u Zagrebu u ABA ligi. - Velika i važna pobeda za nas, posebno jer je došla posle dva poraza na jednu loptu u prethodne dve utakmice. Pobeda je važna zbog samopouzdanja, ali sada moramo da se okrenemo ABA ligi, to nam je prioritet. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, zagradjivali koš, bili koncentrisani na njihove šuteve, imali smo više skokova, a to je za nas velika stvar u ovom trenutku - rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Đorđević objavio spisak za kvalifikacije! Bićete baš baš iznenađeni! Mi jesmo, verujte nam! (FOTO) Košarkaši Zvezde pobedili su u Beogradu Barselonu sa 90:82, u drugom kolu Evrolige. Alimpijević je naveo da je najvažnije da je ekipa posle tesnih poraza u prethodna dva meča ostala stabilna.

Zvezdina prva od mnogih: Čupala je Barsa i rukama i nogama, ali iz paklenog bezdana Pionira nije mogla da izađe! (FOTO) (VIDEO) - Igrači su pokazali vrhunsku reakciju na prvom sledećem treningu, a to poštujem kod ekipe, što dobro reaguju na kritiku. Svaki igrač se podredjuje timu, počevši od najstarijih do najmladjih. Važno je što mladji pokazuju ozbiljnu reakciju i u ovoj utakmicu prave dobru ulogu u kojoj odmaraju iskusnije igrače, koji u pravim i odlučujućim momentima imaju potrebnu svežinu. Izostanak Nemanje Dangubića se nadoknadio dobrom energijom. Ovo je velika timska pobeda. Pobeda tima koji je sazreo u roku od par dana. Ima mesta za napredovanje, ali ovakve utakmice nas čine boljim - rekao je on.

foto: aba-liga.com

Alimpijević je rekao da je ekipa opet pokazala da ne paniči i da u odsudnim trenucima igra pametno. Trener Zvezde rekao je da je bilo mnogo važnih trenutaka tokom utakmice, medju kojima 37 skokova njegove ekipe, ali i sedam "trojki" Barselone iz 36 odsto šuta. Alimpijević je rekao da je večerašnja pobeda dokaz da se dobro radilo na pripremama, na početku ABA lige i tokom Evrolgie. On je naveo da su kritike upućene njegovoj ekipi postale "dominantne na svakom koraku", ali da je to motivisalo ekipu. Dodao je da nije u Zvezdi da bi se nekome dopao, da ne beži od odgovornosti i da analizira sebe kada analizira igrače. - Posle ta dva poraza suočili smo se sa ne znam kakvim stvarima. Shvatam ljude koji porede Zvezdu, ali četvorogodišnji ciklus i poslednju godinu tog ciklusa u kojoj je Zvezda dostigla vrhunac i prva godina ovog novog ciklusa, besmisleno je porediti. Ova pobeda će značiti više ako budemo napravili potvrdu u Zagrebu. Moramo da dobijemo Cedevitu i da kažemo da smo pravi i onda ova pobeda ima težinu - naveo je on.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde ispred Severa posle poraza od Arsenala

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.