U BARSELONI PANIKA ZBOG DELIJA: U Pioniru se ne čuje himna Evrolige! A još pod košem imaju i pravu zver!
Foto: Filip Plavčić

neki znaju za pakao pionira

U BARSELONI PANIKA ZBOG DELIJA: U Pioniru se ne čuje himna Evrolige! A još pod košem imaju i pravu zver!

Trener Katalonaca jasno zna šta čeka njegove igrače u Beogradu i plaši ga kako će njegovi košarkaši reagovati

Objavljeno:

Nekako u senci cvelikog fudbalskog meča između Crvene zvezde i Arsenala, ostao je košarkaški duel crveno-belih protiv slavne Barselone koji se igra dan kasnije u Beogradu.

Trener katalonskog tima Sito Alonso je na konferenciji uoči puta u Beograd izrekao niz pohvala na račun tima Dušana Alimpijevića, a posebno je govorio o atmosferi koju prave Delije.

foto: Saša Pavlić Koky

Upravo to je ono što ga i najviše brine, jer kako sam priznaje, ne zna kako će pojedini njegovi igrači reagovati na buku koju prave pristalice srpskog šampiona.

- Meč sa kojim ćemo se suočiti biće neizvestan, jer ne znamo na koji će način tim reagovati daleko kod kuće, u gostima ekipi kao što je Crvena zvezda. Mnogi igrači ne znaju kakva je atmosfera Pionira. Toliko je posebna da ne možete da čujete ni himnu Evrolige, imaju veliki broj specijalnih pesama, koji komunikaciju protivničkog tima čine gotovo nemogućom. Domaćin ima nekoliko sjajnih igrača, poput Lazića, Ročestija ili Lesora, koji mogu da zabeleže spektakulrne nastupe. Moramo da dobro da odradimo svoj posao, potrebna nam je dobra komunikacija u odbrani, kao i da budemo pametni u napadu - rekao je Alonso.

foto: Aleksandar Koković

U odnosu na prethodnu sezonu, pa i onu pre nje, Zvezda je prilično promenila tim, i totalno drugačije izgleda sada, ali Alonso smatra da i dalje ima kvalitetne pojedince.

- Dosta su različiti visoki igrači, sa Kuzmićem u timu je bila drugačija situacija. Kuzmić je zastrašivao svojim fizičkim pristupom i svojom postavkom, dok sadašnji Amerikanac (verovatno se misli na Lesora) nije toliko visok, ali skače kao zver! Uglavnom igraju sa visokim četvortkama, a naše nisu baš toliko krupne, pa možemo imati problema na nosom postu. Ali Lazić je srce tima, kada su na visokom niovou, mogu svakoga da pobede, a za to su bili spremni i u Kaunasu, kada su propustili šut za pobedu.

foto: EPA/Enric Fontcuberta

Naravno, prva asocijacija kada se govori o igri crveno-belih jeste odbrana.

- Crvena zvezda ove sezone ima Fajnal for Evrolige u Beogradu. Potrudili su se da dobro iskombinuju domaće i strane igrače, a ta mešavina ih čini opasnim timom. Oni u ogromnoj meri zavise od dobijenih utakmica kod kuće, što je bio slučaj i prošle sezone kada su snažnom odbranom ostavljali mnoge rivale sa smešnim učinkom. Igrali su vrlo dobro, imaju izuzetan odbrambeni sistem koji im je omogućio da budu među osam najboljih ekipa tokom većeg dela prošle sezone - rekao je Sito Alonso.

Utakmica se igra u hali Pionir od 19 časova.

BONUS VIDEO: Ognjen Koroman uoči meča sa Arsenalom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.