MUTA I DALJE NEZADOVOLJAN ODBRANOM: Namerno sam pustio mlade igrače da rešavaju, da vežbaju da ginu za Partizan!
Foto: Beta/Branislav Božić

Nema odstupanja

MUTA I DALJE NEZADOVOLJAN ODBRANOM: Namerno sam pustio mlade igrače da rešavaju, da vežbaju da ginu za Partizan!

Trener crno-belih ističe da mu se ne dopada što su njegovi igrači pokušavali nekim individualnim akcijama da rešavaju, kao i što američki plejmejkeri i dalje ne razigravaju dovoljno ostale igrače

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pružili su najbolju partiju od početka sezone, ali su nažalost poraženi na svom parketu od Lijetuvos Ritasa.

EH TO ISKUSTVO! Partizan je igrao odlično 35 minuta, ali... Litvanski šuteri su došli glave crno-belima! (FOTO) (VIDEO)

Mladi tim crno-belih nije imao snage da odgovori iskusnijim i kvalitetnijim igračima litvanske ekipe u poslednjih pet minuta utakmice, kada je ona i prelomljena.

foto: Beta/Branislav Božić

Ajde što od krcatog Pionira nema ništa, ali kako je moguće da desetak navijača Ritasa nadglasava Grobare?! (FOTO) (VIDEO)

- Većim delom utakmice sam zadovoljan, bilo je energije. Hteli smo da dobijemo. Dozvolili smo im da iz naših grešaka dođu do serije 10:0. Još plejmejkeri ne razigravaju igrače u svakom napadu. Bilo je par otvorenih situacija. Neke napade smo brzopleto rešavali. Počele se u individualne akcije, a ja tako ne volim da igram. Pokušavam da unapredim našu igru. Teško je igrati Evropu sa ovako mladim igračima. Dobro je da vežbaju, da ginu. Kao Pecarski večeras. Prvo poluvreme smo branili pik end rol odlično, ali smo u drugom pali i za pet minuta izgubili utakmicu - rekao je trener Partizana, Miroslav Nikolić.

foto: Beta/Branislav Božić

Meč još nije bio gotov, ali se znalo da Partizan gubi! Tada Grobari stupaju na scenu pesmom koja je igračima na parketu rekla sve! (VIDEO)

On je komentarisao ponovo sklop ekipe, koju većinom čine mlađi igrači koji još nemaju iskustva u ovakvim mečevima.

- Namerno sam doveo dva plejmejkera iz Amerike da bi razigrali ove mlade naše igrače. Borimo se, ne odstupamo ni korak. Šta ćemo uraditi, videćemo. Ovo je najbolja ekipa za mali budžet koji imam - poručio je Nikolić uz napomenu da se na polju fizičke spreme uvek može napredovati.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Navijači nisu ispunili halu, ali su u toku većeg dela meča davali veliku podršku igračima na parketu.

- Čini mi se da publika razume šta radim. Namerno sam dao mladim igračima da odlučuju. Teško je da uporedo forsiraš mlade igrače i imaš rezultate. A nisam imao Čakarevića koji drži celu odbranu. Nama škripi u odbrani.

BONUS VIDEO: Navijači Lijetuvos Ritasa u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.