EH TO ISKUSTVO! Partizan je igrao odlično 35 minuta, ali... Litvanski šuteri su došli glave crno-belima! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Božić

Evrokup, 2. kolo

EH TO ISKUSTVO! Partizan je igrao odlično 35 minuta, ali... Litvanski šuteri su došli glave crno-belima! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:54h

Velika šteta za mladi tim Partizana koji je doživeo i drugi poraz u Evrokupu ove sezone. Ovog puta ga je pred njegovim navijačima savladao Lijetuvos Ritas 91:80.

Ispustili su iz ruku ovu utakmicu, koju su odlično odigrali, igrači crno-belih u drugoj polovini poslednje četvrtine kada se videlo da im nedostaje iskustvo.

foto: Beta/Branislav Božić

A upravo to je bilo prisutno, uz kvalitet koji poseduju, u ekipi iz Litvanije, čiji su igrači u presudnim trenucima pogađali i došli do pobede.

Beron je u poslednja tri minuta preuzeo odgovornost, pogodio dve trojke i dva slobodna bacanja i odveo svoj tim do nedostižne prednosti i trijumfa.

foto: Beta/Branislav Božić

Ipak, vrlo dobar utisak su ostavili izabranici Mute Nikolića u većem delu utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu kada su, predvođeni Marinkovićem i Stevanoviće, odigrali svoje najbolje poluvreme u dosadašnjem delu sezone.

Ali nisu uspevali kada su imali šansu da se odlepe na osetniju prednost i to je ono što im je falilo. Dosta igrača se i umorilo i ostalo bez snage u drugom poluvremenu kada je sve palo na pleća Milera, koji nije mogao sam.

foto: Printscreen/http://www.eurocupbasketball.com

Najefikasniji u timu Partizana bio je upravo Miler sa 24 poena, a jedini još dvocifreni bio je Gos sa 11. Kod pobednika, dvojica su se posebno istakli, Giedraitis sa 28 i Mavrokefalidis sa 26 poena.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratiti u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Dobro šutersko veče je donelo pobedu Ritasu 91:80.

37. minut - Vidi se iskustvo i kvalitet igrača litvanskog tima u ovim trenucima. Sada Beron pogađa neverovatnu trojku iz gotovo bezizlazne situacije i donosi veliku prednost svom timu 81:74.

34. minut - Preuzeo je sada apsolutno sve konce igre u svoje ruke Patrik Miler i on je taj koji vuče Partizan u ovim trenucima. Nekoliko njegovih uzastopnih poena omogućili su crno-belima da zadrže rezultatski korak sa Ritasom. Trenutno je 70:70.

foto: Beta/Branislav Božić

30. minut - Opet u poslednjim sekundama Miler pogađa da podigne publiku na noge, i tako najbolje odgovara na dve trojke igrača Ritasa kojima su anulirali prednost Partizana, 62:60.

27. minut - Ne koriste igrači Partizana ove male šanse koje im daju igrači Ritasa da se makar malo odlepe, a iz njihovih greški u napadu, stižu kazne u kontrama. Partizan - Lijetuvos 53:51.

24. minut - Žestoka borba se vodi na početku drugog poluvremena. Partizan čuva svoje teško stečeno vođstvo 48:47.

20. minut - Pogađa trojku u poslednjoj sekundi poluvremena Miler i razbuđuje publiku koja skače na noge i počinje da pravi tek sada atmosferu koju smo navikli da viđamo na Partizanovim utakmicama. Poluvreme 43:39 za crno-bele.

16. minut - Vanja Marinković je od početka glavni pokretač svega u Partizanu i mnogo toga od njega zavisi, pa i trenutno vođstvo 30:28.

10. minut - Kraj prve četvrtine koja je pripala Partizanu 17:15 pre svega zahvaljujući dobrom startu meča.

6. minut - Sada prazni minuti u hodu ekipe crno-belih što koriste gostujući košarkaši da preokrenu na 11:12.

foto: Espreso

3. minut - Sjajno otvaranje utakmice od strane crno-belih. Serijom 8:0 su naterali Kurtinaitisa da zatraži tajmaut, ali je i na to odgovorio Marinković trojkom za 11:2.

19.30 - Za sada deluje kao da nema mnogo navijača u Pioniru i da tribine neće biti ispunjene.

foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.