JASIKEVIČIJUS UPOZORIO SVOJE IGRAČE PRED ZVEZDU: Jednu stvar morate da izdržite kad god igrate protiv Zvezde!
Foto: Filip Plavčić

zna kako igra zvezda

JASIKEVIČIJUS UPOZORIO SVOJE IGRAČE PRED ZVEZDU: Jednu stvar morate da izdržite kad god igrate protiv Zvezde!

Legendarni bivši košarkaš, a sada trener Žalgirisa upozorava na agresivnost u odbrani i u šutu za tri poena crveno-belih, ali i na visok ritam

Objavljeno:

Crvena zvezda otvara novu sezonu Evrolige utakmicom protiv Žalgirisa u Kaunasu.

"Zelena šuma" ove sezone sigurno će želeti da popravi učinak od prošle, a isto to želi i šampion ABA lige.

Interesantno je da su obe ekipe pretrpele dosta promena preko leta, ali nešto više su menjali crveno-beli koji imaju i novog trenera, dok je u Žalgirisu ostao na klupi legendarni Šarunas Jasikevičijus.

foto: Filip Plavčić

- Protivnik nam je poznat, promenio je dosta igrača, ali ideja i stil su isti. Veoma agresivna odbrana, dobra fizička sprema. Uvek je važno kada igrate protiv Zvezde da izdržite fizički kontakt. Agresivni su u šutu iz daleka. Tu su Feldin i Ročesti kao i set odbrambenih igrača poput Dangubića, Lazića i Dobrića. Važno je da i mi igramo jaku odbranu - rekao je čuveni Šaras dan uoči susreta.

On je posebno istakao visok ritam koji tokom čitavog meča u ekipi održava njegov kolega sa suprotne strane Alimpijević.

foto: Filip Plavčić

- Slična je našoj. Oni su kao mi - imaju uspone i padove. Imaju dobar fizički potencijal i agresivnu odbranu, veliku rotaciju, koriste 11, 12 igrača. Tri ili četiri minuta u igri i ulazi drugi igrač. Imaju visok ritam i sa tim moramo da se izborimo - dodao je on.

U litvanskom timu imaju i malih kadrovskih problema jer se i dalje čeka da se vidi da li će Di Bost biti spreman za utakmicu, a u slučaju da ne bude, veću minutažu dobiće mladi i talentovani Paulijus Valinskas.

foto: Saša Pavlić Koky

- Nije trenirao. Videćemo da li će se nešto popraviti u toku dana, ali nisam preveliki optimista. Videćemo da li će trenirati danas ili sutra. On želi da igra, ali izgleda mi da to nije realno. Verovatno će Valinskas imati veću minutažu. Pokušaću da koristim što veću rotaciju. Želim da igram sa 10 ili 11 igrača. Želite da održite ritam tokom utakmice - zaključio je čuveni bivši košarkaš.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Vaso Psihopat Bakočević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.