ZVEZDA NAJGORA U EVROLIGI: Količina besa među navijačima biće ogromna kad vide kako su svi ponizili crveno-bele!
Foto: aba-liga.com

kažu da je najgora

ZVEZDA NAJGORA U EVROLIGI: Količina besa među navijačima biće ogromna kad vide kako su svi ponizili crveno-bele!

Sumnjamo da će se ovakva predviđanja, ali i procene svetskih bukmejkera dopasti zvezdašima

Objavljeno:

Nova sezone Evrolige je pred nema, a Srbiju će i ove godine predstavljati Crvena zvezda.

Iako još nije odigrano nijedno kolo, očekivano uveliko već kolaju priče o favoritima za plasman u četvrtfinale, na fajnal-for koji se igra u Beogradu, ali i o budućem šampionu.

Tako je specijalizovani košarkaški sajt "Eurohoops" sastavio svoju listu favorita za osvajanje ovog takmičenja i procenu ekipa koje će biti među prvih 8 i igrati u četvrtfinalu. Prvi favorit je očekivano branilac titule Fenerbahče, a glavni konkurenti su mu CSKA iz Moskve i Real Madrid.

foto: aba-liga.com

Ono što je posebno interesantno jeste da je Crvena zvezda postavljena na poslednje mesto, tačnije ocenjena je kao najslabiji tim u kompletnoj ligi, a prednost u odnosu na nju imaju čak i Bamberg i Žalgiris koji takođe važe za slabije ekipe.

- Odlazak Čarlsa Dženkinsa, Marka Simonovića, Stefana Jovića, Marka Gudurića i Ognjena Kuzmića je očigledno oslabio tim. Nadu im daje dolazak iskusnih igrača poput Tejlora Ročestija, Džejmsa Feldina i Pera Antića - navodi se u analizi portala koji naglašava i da je novi trener tima Dušan Alimpijević sa 31 godinom najmlađi stručnjak u ligi.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Eurohoops Evroliga "power rankings": 1. Fenerbahče 2. CSKA 3. Real Madrid 4. Olimpijakos 5. Panatinaikos 6. Barselona 7. Himki 8. Anadolu Efes 9. Baskonija 10. Makabi 11. Valensija 12. Bamberg 13. Milano 14. Unikaha 15. Žalgiris 16. Zvezda

Ništa drugačija situacija nije ni sa svetskim kladionicama koje baš nimalo ne veruju da Crvena zvezda može makar da ponovi sezonu kakvu je imala prošle godine.

foto: aba-liga.com

Moramo reći da su neki bukmejkeri ne samo potcenili nego i svojim kvotama ponizili novu ekipu pod vođstvom novog trenera Alimpijevića.

Tako su neki stavili kvotu da Zvezda osvaja Evroligu 251. Negde je kvota 101, a moramo pomenuti da se u jednoj stranoj kladionici samo Bamberg kotira gore od šampiona ABA lige, pa je kvota na prvaka Nemačke 151.

foto: aba-liga.com

Ništa bolje nije ni kod domaćih kladionica, gdeje kvota na Zvezdu takođe 100, a za njen plasman u četvrtfinale se kreće oko 6,00.

Dakle, prilično potcenjivački makar kada se uzme u obzir to da prema mišljenjima mnogih poznavalaca košarke Crvena zvezda ove godine makar na papiru ima bolji tim nego prošle.

foto: aba-liga.com

BONUS VIDEO: Na poluvremenu utakmice Srbija - Gruzija sa zvučnika su grmeli - DORSI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.