TAKO SE POSTAJE MILJENIK GROBARA I IKONA KLUBA: Prejake reči Veličkovića Partizanovim klincima! Samo on to može da im kaže! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

kapitenski

TAKO SE POSTAJE MILJENIK GROBARA I IKONA KLUBA: Prejake reči Veličkovića Partizanovim klincima! Samo on to može da im kaže! (VIDEO)

Kapiten crno-belih govorio je o svom požrtvovanju, borbenosti i svemu ostalom zbog čega je postao to što jeste

Objavljeno:

Novica Veličković je postao miljenik navijača Partizana zbog svog fanatičnog, požrtvovanog pristupa i borbenog duha koje je ispoljavao na svakoj utakmici, pa će sigurno jednog dana biti smatran i legendom kluba.

Za njega nikada nema izgubljene lopte, on se bori do poslednje sekunde, a sasvim normalna mu je stvar da žargonski rečeno "podere kolena" u borbi za pobedu i uspeh svoje ekipe.

foto: Saša Pavlić Koky

Upravo je o tome govorio i u svom intervjuu za "Vice" poručivši da jednostavno on drugačije ne ume da igra, posebno kada igra za voljene crno-bele i da mu je to i donelo sve uspehe u karijeri.

- Ljudi me pitaju, zbog čega se bacaš koji đavo, šta će ti to. Ali ja to volim…publika te nagradi, to ti uđe u krv i takav si. Evo sad protiv MZT-a sam se bacio, razvalio sam kuk, a lopta je pola u autu bila. Ali meni je takav pristup dao – sve. Ja nisam bio najbolji šuter, nisam najbolje driblao loptu, sve što sam izborio u košarci izborio sam na taj način. Da bi postao starter Partizana, ti si morao da pokažeš borbenost – Dule Vujošević, recimo, je to umeo da ceni. Skoro sam baš gledao neke svoje klipove, i video koliko sam napredovao, a sve zahvaljujući takvom pristupu - ispričao je Veličković.

foto: Dado Đilas

Na to se samo po sebi nadovezala i priča oko njegovog nadimka "Novica ubica".

- To je bilo posle jedne utakmice sa Cibonom. Tad sam za jako kratak period prelomio meč svojom agresivnošću, bacao sam se, ukrao nekoliko živih lopti, mislim da je to bilo ili polufinale ili finale Jadranske, Peđa Drobnjak je igrao za nas. Neko je dreknuo sa tribine “Novica ubica” i tako je ostalo. Mislim da sam za pet minuta dao petnaest poena, bukvalno sve na agresiju.

foto: Filip Plavčić

Sada je on kapiten crno-belih, najiskusniji u ekipi i onaj koji svojim primerom vodi klince koji dolaze, a upravo mu je i to sama trenutna misija, da ih kako kaže "zarazi Partizanom".

- Ne želim da ovo zvuči kao fraza, evo ponavljam se, ali ja moram da ih “zarazim”. Moram. Oni moraju da shvate šta znači igrati za Partizan, kakva je to obaveza i šta to znači - zaključuje između ostalog Veličković.

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Espreso.co.rs / Izvor: Vice.com/rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.