POVRAĆA MI SE ZA SVAKI EVRO KOJI SMO DALI MEKELU: Čović o timu Zvezde, problemu s američkom agencijom, sukobu FIBA i Evrolige...
Foto: Dado Đilas

Na sve je odgovorio

POVRAĆA MI SE ZA SVAKI EVRO KOJI SMO DALI MEKELU: Čović o timu Zvezde, problemu s američkom agencijom, sukobu FIBA i Evrolige...

Prvi čovek crveno-belih je rekao da će se meč protiv Barselone igrati u Pioniru

Objavljeno:

Košarkaški klub Crvena zvezda je postala bogatija za još jednog sponzora, a to je kineska kompanija "Huawei" sa kojom je potpisan jednogodišnji ugovor u hotelu "Kraun plaza".

Tom prilikom je predsednik crveno-belih Nebojša Čović govorio o svim aktuelnostima vezanim za situaciju u klubu na početku nove sezone i još jednom istakao da je ovo nova ekipa.

foto: Espreso

- Zadovoljan sam ekipom. Imamo 15 registrovanih igrača. Ovo je novi ciklus, ali cilj je i dalje tripla kruna. Ne želimo da stavljamo pritisak na Evroligu, jer je ovo mlad tim i moramo biti realni. Biće poraza i pobeda, ali se nadam da ćemo ključne ciljeve ostvariti - rekao je Čović i još jednom podsetio kakva je situacija bila pre svega nekoliko godina.

- Zaboravljamo odakle smo krenuli 2011. godine. Ovaj sada tim je sastavljen od iskusnih, srednje iskusnih i mladih igrača. Svi ugovori su na 3-4 godine i to je budućnost kluba. Sećamo se kada smo imali promašaje u vidu Mekela, Tompsona, ali smo se i tada snašli i zapušili svima usta.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Čović se osvrnuo i na prosleđivanje Simanića i Rakićevića u FMP, nakon što u dve sezone nisu uspeli da se nametnu za mesto standardnih prvotimaca u Zvezdi.

- Kroz saradnju sa FMP-om smo neke igrače poslali na obuku. Radićemo na njihovom razvoju. Talenat je super stvar, ali on je samo 2-3 odsto. Moraš imati i talenat za rad. Ne kažem da ti momci nisu radili, ali ima tu mnogo faktora - razjasnio je Čović.

Što se tiče letošnje prodaje igrača, crveno-beli su prihodovali 2,5 miliona evra od transfera.

foto: Nebojša Mandić

- Zvezda mora da ima funkciju proizvodnje igrača za transfere. Mi smo prihodovali 2,5 miliona evra što je manje od polovine našeg budžeta.

Crvena zvezda će sezonu u Evroligi početi na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu, a potom će meč protiv Barselone kao domaćin odigrati i definitivno u hali Pionir, a posle toga će videti koliko će mečeva kao domaćin igrati tu, a koliko u Beogradskoj areni.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Što se tiče problema između FIBA i Evrolige oko prozora za mečeve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Čović ima svoj stav.

- Mi nismo klub koji ne misli o reprezentaciji. Svake godine dajemo kadetske, juniorske i seniorske reprezentativce. I nama je važno da se ta situacija reši. Verujem da će se napraviti dogovor. Ideje FIBA uopšte ne podržavam, znam ko stoji iza njih i neću ih nikad podržati. Podržavam Evroligu - kazao je Čović.

foto: Saša Pavlić Koky

Na kraju se osvrnuo i na nedavno saopštenje kluba povodom spora koji ima sa američkom menadžerskom agencijom.

- Imamo Kernove (agent) advokate koji bi da naplate nemoguće. Igrači tu nisu krivi. Zvezda je pobedila, čekam datum kad će da nam plate. Ko zna kako se tu ugrađivao. Oni nama duguju, ne mi njima. Kad smo mi dužni, pumpa se u medijima. Mi onda uredno platimo, a kada nama duguju ništa. Neka im obustave rad (BAT). Naša dokumentacija je uredna i naši advokati su uradili odličan posao. Povraća mi se za svaki evro koji smo dali Galu Mekelu - rekao je Čović.

(N. H. / U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.